|

Hepimiz Ergenekoncuyuz

İha
00:00 - 21/05/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 21/05/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Hepimiz Ergenekoncuyuz
Hepimiz Ergenekoncuyuz

Kendisi hakkında açılan tazminat davasının duruşması için Tekirdağ'a gelen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanıp F Tipi Cezaevi'nde tutulan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etmek istedi.

Tekirdağ Adliyesi'nde F Tipi Savcısı ile görüşerek ziyaret için izin almaya çalışan Beyaz, "Hepimiz Ergenekoncuyuz, Ergenekon demek Türk tarihinde Türklerin dardan çıkışını temsil eder, onun için her Türk her zaman Ergenekoncudur" dedi. Beyaz, Tekirdağ'da kendisinden habersiz açılan dava sonucunda 15 bin YTL para cezası aldığını söyledi. Daha önce de birçok mahkemede aynı konuyla ilgili dava açıldığını kaydeden Beyaz "Tekirdağ'a bir mahkemede duruşmam varmış onun için geldim. İstanbul Kadıköy'de Bedia Bülentçorak adında bir bayan kendisine uzaydan vahiy geldiğini söylüyor. Birçok apık sapık fikirler ileri sürüyor. Biz bunları televizyonda eleştirdik. Ben bir ilahiyatçı profesör olarak bunların yanlışlarını söyledim ve o bayan bizi mahkemeye verdi" şeklinde konuştu.

15 BİN YTL HACİZ GELMİŞ

Aynı dava konusunun Kadıköy Adliyesi'nde de görüldüğünü hatırlatan "Bizden tazminat istedi. Mahkemeden beraat ettik. Bir öğrendik ki Tekirdağ'da da 5 kişilik temsilcileri hakkımızda dava açmış bizden para istemişler. Bu da kabul edilmiş haberim yok. Daha sonra bu 15 bin YTL'ye çıkmış bize haciz geldi. Biz bunun üzerine geldik buraya davaya katıldık" dedi.

Doğu Perinçek'i ziyaret etmek isteyen Beyaz, Ergenekon ile kendisi hakkında bir bağlantı kurulabileceği sorusuna "Hepimiz Ergenekoncuyuz" diye cevap verdi. Beyaz, "Hepimiz Ergenekoncuyuz, Ergenekon demek Türk tarihinde Türklerin dardan çıkışını temsil eder, onun için her Türk her zaman Ergenekoncudur" diye konuştu.


16 yıl önce