|

Her bölgede iddialıyız

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKY), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:09 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mahalli seçimlere yönelik mesajlarını değerlendiren Çelik, "AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. AK Parti Türkiye'nin her yerinde aday çıkaracak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz her yerde iddialıyız. Her seçim bölgesinde seçime gireceğiz" dedi. Çelik, "Cumhur İttifakı son derece önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Cumhur İttifakı'nın içerdiği ilkelerin korunması konusunda titiz ve özenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz" diye konuştu. Mahalli seçimlerde ittifaka ilişkin görüşme takviminin her an olabileceğini vurgulayan Çelik, "Yerel seçimlere var, tartışmalar sürüyor. Soruluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Bahçeli bir araya gelecek mi, ne zaman olur diye. Her an olabilir. Heyetler en kısa sürede görüşecek. Heyetlerin görüşmesinde mahsur yok. Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şu anda bununla ilgili bir somut mekanizma, bir ittifak yapılacak ya da yapılmayacak şeklinde bir formül ortaya çıkmış değildir" dedi.

ATATÜRK'ÜN MİRASI MİLLETİN ORTAK MALI

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerini Atatürk'e saygı için devretmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusal liderimizdir. Atatürk'ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. Herhangi bir partinin, bir grubun, bir zümrenin değildir. CHP onun doğal mirasçısı olarak görüyor kendilerini. O zaman tek parti vardı. Atatürk'ün mirası bütün milletimizindir. Bu, Atatürk'ün mirasına karşı yapılmış bir haksızlıktır.''

#AK Parti
#Yerel Seçim
6 yıl önce