|

Her şartta dünyayla birlikte hareket etmeliyiz

Yemen Dış İlişkilerden Sorumlu Milletvekili Abdullah, “Avrupa ve Amerika bankacılığının bir çok anlamda rahatlatıcı politikaları var. Her şartta dünyayla birlikte hareket etmeliyiz” dedi

Pınar Dağ
00:00 - 25/10/2008 Cumartesi
Güncelleme: 03:34 - 25/10/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Her şartta dünyayla  birlikte hareket etmeliyiz
Her şartta dünyayla birlikte hareket etmeliyiz

Yemen Dış İlişkilerden Sorumlu Milletvekili Hısham Sharaf Abdullah, Avrupa ve Amerika bankacılığının birçok anlamda rahatlatıcı politikaları olduğunu belirterek, “Reel bankacılık belki de iyi bir sistem ancak her şartta dünya ile birlikte hareket etmek gerekir” dedi. İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 24. Toplantısı'nda sorularımızı cevaplayan Abdullah, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmet Muhammet Ali'nin, içinde bulunduğumuz ekonomik krizi, 'İslam bankacılık anlayışıyla çözeriz' düşüncesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Ahmet Muhammet Ali'nin görüşlerine kısmen katıldığını belirten Abdullah, Avrupa ve Amerika bankacılığının birçok anlamda rahatlatıcı politikaları olduğunu belirterek, “Reel bankacılık belki de iyi bir sistem ancak her şartta dünya ile birlikte hareket etmek gerekir” dedi.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Lübnan Büyük Elçisi ve Ekonomiden Sorumlu Yetkili Moustafa M. Hamdan ise, Türkiye'nin son yıllarda izlediği barışçıl politikayı yakından takip ettiklerini ve bunun dünya için üstlenilmiş önemli bir rol olduğunu söyledi. Birlikte hareket edildiği sürece başarılı olmamanın mümkün olmadığını belirten Hamdan, “Kriz ortamında bir arada haraket edebilemek işimize yarayacaktır. Aksi taktirde ancak yüzde 20 şanslı oluruz. Türkiyeli yatırımcılar Lübnan Devleti için çok önemli ve güven duyulan bir çizgide” dedi.


Eğitimin ulaşamadığı ülkeler öne çıkarılsın

Uganda Turizm, Ticaret ve Endüstri Bakanı Janat B.Mukawaya bu toplantıların gelişmekte olan ülkeler için çok önemli olduğunu söyledi. Gelişmenin yolunun okul ve eğitim olduğunu belirten Mukawaya, “Bu nedenle bu tarz etkinliklerde eğitimin ulaşamadığı ülkeler ön plana çıkarılmalı” dedi.



16 yıl önce