|

Her şeye rağmen ayaktayız

İsrail saldırılarında yaralanan 10 Filistinlinin tedavisi Ankara'da devam ediyor. Acılı anne Semire Ebu Matar, ayağı ve bacağı kırılan 19 yaşındaki kızı Ahlam Diyb'in iyileşmesi için dua ediyor. Evlerine isabet eden füzeyle damadı ve damadının ailesinden 10 kişiyi kaybettiklerini anlatan Ebu Matar, "Her şeye rağmen ayaktayız" diyor.

Aa
00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:47 - 17/01/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Her şeye rağmen ayaktayız
Her şeye rağmen ayaktayız

İsrail saldırılarında yaralanıp tedavi için Türkiye'ye getirilen Filistinlilerin yaşadıkları, Gazze'deki insanlık ayıbını gözler önüne seriyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren 8 Filistinli için hekiminden hemşiresine kadar tüm sağlık personeli ellerinden geleni yapıyor. Yaralılarla birlikte Türkiye'ye gelen yakınları ise bir yandan ülkelerinde kalan aileleri için endişelenirken, bir yandan sevdiklerinin iyileşmesini ümitle bekliyor.

Yaralılar içinde en büyük dramı yaşayanlardan biri 19 yaşındaki Ahlam Diyb. Amcasının oğluyla 4 ay önce hayatını birleştiren genç kadın, evlerine isabet eden füzeyle 24 yaşındaki kocası ile birlikte 11 yakınını kaybetmiş.

AİLEDEN 11 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda bacağı ve ayağı kırılan Diyb'in iyileşmesi için sürekli dua eden annesi Semire Ebu Matar, yaşadıklarını anlatırken metanetini korudu. "Elhamdülillah iyiyiz. Her şeye rağmen ayaktayız" diyen Matar şöyle konuştu:

"Kızım ailesiyle otururken evlerinin yakınına bir füze düşmüş. 'Ne oluyor' diye bakarken, ikinci füze kendi evlerine isabet etmiş. Aynı evde eşi, eşinin kardeşleri, kayınpederiyle birlikte 11 kişi öldü. İsrail dört bir yandan saldırıyor. Oturduğumuz Cibaliye Mahallesi'nde bütün evler yıkık. Hiçbir yerde güvende değiliz. Camiye bile gidemiyoruz. Mahallemizde daha dün 19 kişi ölmüş. Şehitlerimizi toplayamıyoruz." Matar, Diyb'in, eşinin ölüm haberini Gazze'deki hastanede aldığını ve dünyasının yıkıldığını söyledi.

ZİYARET TALEBİ ÇOK

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Metin Doğan, hastanedeki 8 hastaya ağırlıklı olarak plastik cerrahi ve ortopedi branşlarından uzmanlarca tedavi uygulandığını söyledi. Doğan, "Hastalarda fiziksel travmanın yanında psikolojik travma da var. Hem hastalar hem de yakınları psikolojik destek programına alındı. Yaşadıkları ciddi travmanın etkileri devam ediyor" diye konuştu. Doğan, halkın, Filistinli hastalara büyük ilgi gösterdiğini ve yoğun bir ziyaret talebi geldiğini belirterek, "Sağlık açısından risk bulunması nedeniyle ziyarete izin veremiyoruz. Bu nedenle hastanemizde bir ziyaretçi defteri açıldı. Halkımız duygularını buraya aktarabilir" bilgisini verdi.


Sadece evleri hedef alıyorlar

Saldırılarda evlerine 3 füze isabet eden, 20 yaşındaki Velid El Garabbi, sağ kolunu ve sol gözünü kaybetti. Velid'in sağlığına tekrar kavuşmasını dört gözle beklediklerini ifade eden baba Muhammed El Garabbi, “Gazze'nin kökünü kuruttular. Benzeri başka bir yerde görülmeyecek şekilde, tümüyle evleri hedef alıyorlar” dedi. Halid Semir de başından kurşunla yaralanan 54 yaşındaki amcası Sabri Halid Eş-Şami'ye refakat etmek üzere Türkiye'ye geldi.



15 yıl önce