|

Her yerde arıyordu: 11 gün sonra teslim etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 11 gün önce dükkanının önünde bulduğu yaklaşık bin liranın sahibini güvenlik kamerasından tespit eden esnaf, sosyal medya hesaplarından bu olayı duyurmasına karşın sonuç alamayınca yardım istediği basın mensupları sayesinde amacına ulaştı. Kaybettiği paralarına kavuşan Sebahattin Kuri, "Komşum söyledi, televizyonda görmüş. Biz de geldik paramızı aldık. Demek ki insanlık ölmemiş, binlerce kez Allah razı olsun. Para emekli maaşımdı" dedi.

Yeni Şafak
16:38 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:55 - 18/10/2018 Perşembe
Cihan Adak, güvenlik kamerasına yansıyan kişiyi 11 gündür arıyordu.
Cihan Adak, güvenlik kamerasına yansıyan kişiyi 11 gündür arıyordu.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde manav dükkanının önünde 8 Ekim'de yaklaşık bin lira bulan 28 yaşındaki Cihan Adak'ın güvenlik kameralarından belirlediği mağdur kişiyi sosyal medya hesaplarından ve basın mensupları aracılığıyla duyurma çabası 11 gün sonra sonuç verdi.

Ulusal televizyon kanalları, internet ve gazetelerde yayınlanan haberler sayesinde kaybettiği bin lirasının bulunduğunu komşusundan öğrenen 55 yaşındaki Sebahattin Kuri, parasını teslim almak için Cihan Adak'ın manav dükkanına geldi.

  • Parasını teslim alan Kuri, "Bankadan paramı aldım, sonra eve döndüm. Baktığımda cüzdanımda para yoktu. Çarşıda yürürken cebimden düşmüş. Manav arkadaş bulmuş. Komşum söyledi, televizyonda görmüş. Biz de geldik paramızı aldık. Demek ki insanlık ölmemiş, binlerce kez Allah razı olsun. Para emekli maaşımdı" dedi.

"Şov yapmadığımızı gösterdik"

Adak ise "Amcamıza parayı ulaştıracağımızı söylemiştik. İnşallah kimse bir daha burada para düşürmez. Bizim için yorucu oldu. Bazıları sosyal medyada reklam yaptığımızı düşündüler. Parayı teslim ederek şov yapmadığımızı göstermiş olduk" diye konuştu.


Sebahattin Kuri, parayı düşürdüğü ana ilişkin görüntüleri telefondan izledikten sonra manavdan alışveriş yaptı.


#İnegöl
#Sebahattin Kuri
#Bursa
5 yıl önce