|

Hesabını soracağız

Tunceli’de PKK’nın katlettiği sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın cenazesi, memleketi Gümüşhane’de toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Necmettin evladımızın hesabı mutlaka sorulacaktır. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2017 lundi
Güncelleme: 05:27 - 17/07/2017 lundi
Yeni Şafak
Torul ilçesinde düzenlenen cenaze törenin ardından şehidin naaşı Demirkapı köyünde toprağa verildi.
Torul ilçesinde düzenlenen cenaze törenin ardından şehidin naaşı Demirkapı köyünde toprağa verildi.

Tunceli’de terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane’de cenaze töreni düzenlendi. Torul ilçesinde Hükümet Konağı önünde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, şehit öğretmenin özgeçmişi okundu. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit öğretmenin babası Hamit, annesi Gülay, ağabeyi Ahmet, kardeşleri Yahya ve Hayrunnisa Yılmaz ile diğer aile fertlerine taziyelerini iletti.

ALLAH BİR DAHA BÖYLE
ACILAR GÖSTERMESİN

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için Allah’tan rahmet diledi, ailesine, yakınlarına ve millete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu adına başsağlığı dileklerini iletti. “Allah bir daha böyle acılar göstermesin” diyen Yılmaz, “Biz her zaman şunu söyleriz; bizlerin başına bir musibet gelince ‘şüphesiz her şeyimizle Allah’a aidiz ve şüphesiz ona döneceğiz’ deriz. Ölüm mutlak bir gün herkesin kapısını çalacak ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalır. Ecel geldikten sonra ölümün vadesini değiştirebilmek mümkün değildir” ifadesini kullandı.

BİZİ BÖLEMEYECEKLER

Alçak saldırıların asla amacına ulaşamayacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: “Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır. Ülkemizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, eğitim ailemizi millete hizmet yolundan bir adım geriye attıramayacaklar."

O bombacı öldürüldü

Tunceli'de PKK'nın bombacısı ölü ele geçirildi. "Seyit Rıza" kod adlı teröristin, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın kaçırılarak katledilmesi olayına da karıştığı değerlendiriliyor. Soruşturma kapsamında Başkalecik köyü muhtarı ve eşi gözaltına alındı. Bu arada Diyarbakır'da gri listede yer alan PKK'lı öldürüldü.

#İsmet Yılmaz
#Necmettin Yılmaz
#Tunceli
il y a 7 ans