|

Hindistan''la Çankaya''da 11 anlaşma

Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan Cumhurbaşkanı Muhherjee''yi Çankaya Köşkü''nde kabul etti. İki liderin huzurunda iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı

Aa
00:00 - 8/10/2013 Salı
Güncelleme: 00:04 - 8/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Hindistan''la Çankaya''da 11 anlaşma
Hindistan''la Çankaya''da 11 anlaşma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi davetlisi olarak Türkiye''de bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee''yi törenle karşıladı.

Çankaya Köşkü''nde 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee Türkçe ''Merhaba asker'' diyerek tören kıtasını selamladı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Mukherjee, Büyük Şeref Kapısı''nın önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. İkili, daha sonra Çankaya Köşkü''nde biraraya geldi.

15 YIL SONRA

Resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan Cumhurbaşkanı Mukherjee ile baş başa görüştü. Daha sonra her iki Cumhurbaşkanı heyetlerarası görüşmelere geçti. Hindistan''dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde 15 yıl aradan sonra gerçekleştirilen bu ziyaret sırasında görüşmelerde, Türkiye-Hindistan ilişkileri ele alınarak, iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerin ardından Gül ve Mukherjee''nin huzurunda iki ülke arasında iki ülke arasında 11 maddelik işbirliği anlaşmaları ve mutabakat muhtıraları imzalandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee onuruna Çankaya Köşkü''nde akşam yemeği verdi.

11 yıl önce