|

HİP HOP ZİYARET

Yedikule'de verdikleri konser büyük rağbet gören Amerikalı Müslüman rap grubu Native Deen önceki gün Eyüp Sultan'ı ziyaret edip, camide namaz kıldı. Üçlü gördükleri ilgi karşısında tekrar Türkiye'ye gelmeyi düşündüklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/10/2005 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
HİP HOP
ZİYARET

Değişen dünyada müziğin önemi giderek artıyor. İslam dünyasında da müzik gençlere ulaşmak için önemli bir faktör. Diğer müzik türlerinden farklı olan İslami hip hopu neden tercih ettiniz?

Bizim kullandığımız müzik içinde bulunduğumuz dünyanın sesi. İnsanlarla kolayca iletişime geçmemizi, nasıl gelişeceğimizi bize öğreten bir müzik türü. Bir Müslüman olarak hayatımızı şarkılarımızın sözlerinde bulabilirsiniz. Hip hop müziği yaşadığımız İslam ile sanatın birleşmesinin bir ürünü. Şarkı sözlerinin içinde Müslümanların alması gereken faydalı mesajlar var. Rap müziği hayatın yansımasının en doğal yolu.

Şarkı sözlerinizi ne tür olaylardan etkilenerek oluşturuyorsunuz?

Bir Müslümanın hayata geldiği andan itibaren hayatının her aşamasına dikkat etmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın başından geçen olayları hikaye şeklinde anlatıyoruz ki diğer insanlara doğru olanları hatırlatalım. İnsanlara alkol almayın, eroin kullanmayın, sigara içmeyin diyoruz . Doğru bir yaşam sürmeleri için şarkılarımızı sunuyoruz. İnşallah başarılı oluruz.

Cuma akşamı gerçekleşen konseri nasıl değerlendiriyosunuz?

Konser çok güzel bir atmosferde gerçekleşti. İnsanlar gerçekten çok eğlendi ve iyi vakit geçirdi. İstanbul için yazdığımız şarkı büyük ilgi gördü. Türkiye'yi ve insanları çok sevdik. Yeni bir organizasyonla Türk halkının karşısına tekrar çıkmayı umuyoruz.

Avrupa'daki saldırılar sonrası Amerika'daki Müslümanlar her hangi bir baskıyla tekrar yüz yüze kaldı mı?

11 Eylül saldırıları sonrası belli bir dönemde baskı altında olduğumuz bir gerçek. Ama artık insanlar Müslümanların kim olduğunu bilmek istiyorlar ve İslamiyet'i öğreniyorlar. Çevrelerinde yaşanan olaylara tanıklık ediyorlar. İnsanlara dinimizi anlatıyoruz, sorularını cevaplıyoruz, şarkılarımızı dinletiyoruz. Onlara gerekli mesajı vermeye çalışıyoruz.

Irak'ta savaş altında yaşayan Müslümanlar ve geçen hafta Pakistan'da meydana gelen depremde mağdur olan Müslümanlar için herhangi bir mesajınız var mı?

Barış içinde bir dünya istiyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Pakistanlılara insanlar her türlü yardımda bulunabilir, ister dua, ister maddi yardım olsun farketmez. Yardım organizasyonlarına destek vermeye gerekirse oraya gitmeye, yardımda bulunmaya hazırız.

Birbirimiz için dua edelim
Native Deen grubu cumartesi günü İstanbul'u gezdi. İkindi namazını Eyüp Sultan Camii'nde kılan üçlü , özellikle bu ay müslümanların birbirleri için dua etmeleri gerektiğini söyledi


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce