|

Hollanda'da Türkçe eğitime yeşil ışık

Hollanda'da Eğitim ve Bilim Bakanı Maria Van Oer Hoeven ile ikili görüşme yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Türk çocuklara anadil eğitimi verilmesi konusunda olumlu gelişmeler bekleniyor" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 16/12/2004 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

AB Eğitim Bakanları toplantısı nedeniyle Hollanda'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu ülkedeki Türk çocuklarına Türkçe anadil eğitiminin tekrar verilebilmesi konusunda olumlu gelişmeler beklendiğini bildirdi.

Çelik, toplantının düzenlendiği Maastricht kentinde, Hollanda Eğitim ve Bilim Bakanı Maria van der Hoeven ile ikili bir görüşme yaptı. Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Çelik, Hollandalı bakanla çok sıcak ve olumlu bir havada verimli bir görüşme yaptıklarını ve Hollanda tarafının, Türk çocuklarının Türkçe eğitimi sorununun çözümüne destek vermeye hazır olduğunu bildirdiğini söyledi.

Görüşmede, anadili dersleri konusunda Türkler tarafından sivil toplum inisiyatifi olarak ortaya çıkan vakıf konusunun gündeme geldiğini belirten Çelik, bu vakıf aracılığıyla başlatılacak Türkçe derslerin, okul içinde ve normal bir okul programı kapsamında yürütülmesi talebini ilettiğini belirtti.

Çelik, Hollandalı bakanın, ilkokullardaki Türkçe eğitimi konusunda, vakıf yöneticileri ve Türk diplomatik temsilcilerle kısa süre içinde biraraya gelmek istediğini belirterek, "Buradaki Türkçe için El Ele Vakfı ve diplomatik misyonla görüşmeyi, bir araya gelmeyi arzu ettiğini belirttiğine göre, olumlu bir gelişme olacağına inanıyorum" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce