|

Hollandalı eğitimciler şaşırdı!

Hollanda'nın Rotterdam kentinden gelen Hollandalı eğitimciler Bolu'da ilköğretim okullarında modern eğitim verildiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/04/2004 Salı
Güncelleme: 12:57 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Hollanda'nın Rotterdam kentinden gelen 35 Hollandalı eğitimci Bolu'da ilköğretim okullarında derse girerek, Türk eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Hollandalı eğitimcilerin Bolu gezisini organize eden Eğitim Koordinatörü Cengiz Ergün, Hollandalı eğitimcilerin Türk Eğitim Sistemi ve Türk toplumunun yaşam biçimini öğrenmek için yıllardır farklı gruplar halinde Bolu'ya geldiğini söyledi. Ergün, Bolu'ya bu dönem gelen grupta 35 eğitimci olduğunu ifade ederek, "Program kapsamında ilk olarak kent merkezindeki pazar yeri dolaşıldı. Programın ikinci bölümünde ise Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve 12 Kasım depreminde yaşamını yitirenlerin anısına yaptırılan, deprem anıtı ziyaret edildi. Bolu gezisi 3 gün sürecek" dedi.

Tahta kalemlerine şaşırdılar

Yaşam Kent Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Hollandalı eğitimciler, gruplar halinde sınıflara dağılarak, sınıflarda bulunan öğrencilerle birlikte ders dinleyip, sınıf öğretmenleri ve öğrencilere eğitim sistemi ile ilgili sorular yönelttiler. Öğretmenlerin, yazı tahtasında asetatlı kalem kullandığını gören, Hollandalı eğitimci Gerry Postma, Hollanda'daki okulların büyük bir bölümünde hâlâ kara tahta ve tebeşir kullanıldığını anlatarak, "Öğretmenlerin asetat kalemi kullanması ve sınıflardaki sıralarda öğrencilerin 2'şerli olarak oturması beni çok şaşırttı. Ben daha kalabalık sınıflar bekliyordum. Türk eğitim sistemindeki değişim çok hızlı olmuş" diye konuştu.

Bolu'da 12 Kasım depreminde yaşamını yitirenlerin anısına yaptırılan Deprem Müzesi ve Anıtı'nı ziyaret eden Hollandalı eğitimciler, deprem müzesinde yer alan depremzedelere ait fotoğraflara bakarken duygusal anlar yaşadılar.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce