|

Hortum yıktı geçti

Antalya’yı ve ilçelerini vuran hortumun yol açtığı hasar dün sabah gün yüzüne çıktı. Fırtına 8 ilçeyi etkiledi. Sera ve tarım alanları büyük hasar aldı. Milyonlarca liralık zarar var. Öte yandan, Kemer’de dereye uçan araçta kaybolan Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları gün boyu devam etti.

Yeni Şafak
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:31 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.
Ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

Antalya'nın merkez Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinin yanı sıra Kemer, Finike, Kumluca, Serik, Demre ve Kaş ilçelerinde perşembe günü etkili olan hortumda 2 kişi hayatını kaybederken, dereye uçan otomobilde bulunan Kader Buse Acar (20), akıntıya kapılarak, kayboldu. Yaralanan 15 kişi ise hastanelerde tedaviye alındı.

MİLYONLARCA LİRALIK ZARAR

Hortum, hasar konusunda da ağır bilançoya neden oldu. Seralar başta olmak üzere ekili alanların yanı sıra birçok ev ve iş yerinde ağır hasar oluştu. Antalya Valiliği'nde oluşturulan kriz masası yönetiminde, kentte hasar tespit çalışmalarına başlandı. Milyonlarca liralık hasara yol açtığı belirtilen hortumun, turizmin yanı sıra Türkiye'nin meyve ve sebze deposu olarak görülen Antalya'ya faturası ağır oldu.


8 İLÇE ETKİLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de hortumun vurduğu ilçelere giderek incemelerde bulundu. Hortumdan 8 ilçenin etkilendiğini açıklayan Pakdemirli, en çok zararın Finike ve Kumluca’da olduğunu söyledi. Bu ilçelerde 5 bin dönüm örtü altı alanın zarar gördüğünü belirten Pakdemirli, “Yaraları nasıl sararız bunun çalışmalarını yapıyoruz. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor” dedi.

DÖKÜLEN ÜRÜNLERİ TOPLADILAR

Kumluca'da hortum sonrası çok sayıda sera ve narenciye bahçesi zarar gördü. Çoğunlukla domates, patlıcan, biber, salatalık seraları ile portakal ve limon bahçelerinde Kumlucalılar, hasar olmayan ürünlerini kurtarma çalışmalarına başladı.

  • Buse hâlâ aranıyor
  • Kemer'deki hortum sırasında Ağva Deresi'ne düşen otomobilde kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmaları bütün gün devam etti. Dalgıçlar hem su altında hem de yüzeyde arama yaparken, jandarma da arama köpekleriyle ormanlık alanda arama yaptı. Kurtarma çalışmalarına katılan 2 dalgıç boğulma tehlikesi geçirdi. Arama çalışmaları sırasında Buse’ye ait olduğu tespit edilen bir çanta bulundu. Otomobilin dereye uçtuğu noktada bulunan çantanın içerisinde küpe, gözlük, tarak, şarj cihazı, kaban, hırka ve atkı olduğu görüldü. Acar'ın annesi Ayla Acar da yapılan tedavinin ardından hastanede kendine geldi. Acar'ın şuurunun açıldıktan sonra yakınlarına sürekli kızını sorduğu ve "Kızım olmadan yaşayamam" dediği öğrenildi.
#Antalya
#Kemer
#Hortum
#Buse Acar
5 yıl önce