|

Hortumda şok rapor

Emlakbank'ta birçok usulsüzlüğü içeren "gizli" ibareli raporda, dönemin banka yöneticilerinin suçlu olduğu belirtilerek, "Ancak, erteleme yasası ve zamanaşımı nedeniyle, ilgili kişiler hakkında yapılacak bir işlem kalmadı" denildi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/02/2004 Çarşamba
Güncelleme: 15:40 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun talebi üzerine, Türkiye Emlak Bankası'ndaki yolsuzlukları araştıran Başbakan Teftiş Kurulu Başkanlığı, yolsuzlukların, "affa" ve " zamanaşımına girdiğini tespit etti. Başbakanlık müfettişleri, banka eski yöneticileri hakkında, "Yapılacak bir işlem kalmadı" dedi.

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, BDDK ve kamu bankaları başta olmak üzere, birçok kurumdaki usulsüzlüklerin Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından incelenmesini talep etti. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, komisyon tarafından istenen incelemeleri tamamlaya başladı. İlk tamamlanan incelemelerin başında ise Türkiye Ziraat Bankası ile birleştirilerek tasfiye edilen Türkiye Emlak Bankası ile ilgili usulsüzlükler geliyor.

'Yapılacak birşey yok'

Teftiş Kurulu'nun raporunun sonuç kısmında, kiralama işlemiyle ilgili bankanın zarara uğratıldığı tespiti yapıldıktan sonra, ancak banka eski yöneticileri hakkında yapılacak bir işlemin kalmadığı belirtildi. Raporda, banka yöneticilerinin suçunun, kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen erteleme yasası kapsamına girdiği hem de zamanaşımına uğradığı vurgulandı. Raporda, "Bu nedenle ilgili kişiler hakkında yapılacak bir işlem bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır" denildi.

  • HÜSEYİN ÖZAY, ANKARA

    Komisyon birçok usulsüzlük belirledi
    AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ateş başkanlığındaki Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, tasfiye edilen Türkiye Emlak Bankası'nın, kredilerin yanısıra, Ataköy Spor Tesisleri'nin, "İstanbul Emlak Bankası Spor Kulübü'ne" kiralanması işleminde usulsüzlük yapıldığını tespit etti. Komisyon raporunda, bu kiralama işleminden bankanın trilyonlarca lira zarara uğradığı belirtilerek, konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından ayrıntılı olarak incelenmesi istendi. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, Komisyonu'nun talep ettiği Emlakbank'ın Ataköy Spor Tesisleri'nin kiralanması işlemini inceledi. Teftiş Kurulu Başkanlığı, konuyla ilgili raporu tamamlayarak, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sundu. Yeni Şafak'ın ele geçirdiği, "gizli" ibareli 9 Aralık 2003 tarihli raporda, bankanın Ataköy Spor Tessilleri'nin kiralanması işleminde trilyonlarca liralık zarara uğradığı kaydedildi. Raporda, bu tesisler için yıllık 1.4 trilyon liralık bedel ödenmesi gerekirken, kulübün 14.3 milyar lira bedel ödediği vurgulandı. Raporda, sözkonusu spor tesislerinin kiraya verilmesi işleminden dolayı, bankanın eski yöneticileri Sinan Solok, Hüseyin Mızrak, Hamdi Töre, Halim Orhan Maro, ve Fahrettin Doğan'ın "görevi kötüye" kullanma suçu işledikleri kaydedildi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce