|

Hristiyan ol Almanya’da kal!

Almanya’da Avrupa’nın Suriyeli mültecilere bakış açısını bir kez daha gösteren skandal bir olay yaşandı. Berlin’de mültecilerin kaldığı yurtların önündeki reklam panolarına “Hristiyan ol, Almanya’da kal” yazılı afişler asıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:10 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Almanya'daki bazı çevreler, Suriyeli mülteciler konusunda ağızlarındaki baklayı sonunda çıkardı. Başkent Berlin'in Neukölln ilçesinde mültecilerin kaldığı yurdun önündeki panoya Arapça reklam veren Neuer Horizont adlı kuruluş “Hristiyan ol, Almanya'da kal” sloganını kullandı. Olay, yeni mülteci almamak için elinden geleni yapan Almanya'nın, gelmesini engelleyemediği mültecileri de Hristiyanlaştırmaya çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.



GÖZ DAĞI VERDİLER


Hristiyan olmayan Suriyelilerin sınır dışı etmekle tehdit anlamına gelen afişi asan Neuer Horizont, skandalı, “Kaçıp gelenleri sigortalarımızla destekliyoruz” sözleriyle savunmaya çalıştı. Söz konusu kuruluşun internet sitesinde yer alan yazıda, Almanya'da kalmak isteyen mültecilere adeta göz dağı verilerek, “Bizler dünyanın her yanından gelen yardıma muhtaç kişilere insanlığın iyi yanını göstermek isteyen kişileriz. Felaketlerden kaçıp gelenleri sigortalarımızla destekliyoruz. Bunun için kurtuluş mucizesi olan ve sadakaların uzanacağı İncil'in iyileştirici güç ve ışık olduğunu söylüyoruz. Alman Federal yasalarına göre İslam'ı terk edip Hristiyanlığı seçen göçmenlere siyasi sığınma hakkı verilmektedir. Çünkü onların vatanına dönmeleri ciddi anlamda ölüm tehlikesi içeriyor. Eğer sığınma sürecini hızlı ve eksiksiz bir şekilde başlatmak isterseniz başvuru formumuzu doldurup, bizimle irtibata geçiniz” denildi.


#Mülteciler
#Neuer Horizont
#Neukölln
7 yıl önce