|

Hughes Türkiye'de de duvara çarptı

ABD müsteşarının kadın örgütleri temsilcilerinden gördüğü tepkiye dikkat çeken New York Times gazetesi "Hughes'ın Mesajı Yine Duvara Çarptı, Bu Sefer Türkiye'de" başlığını kullandı.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2005 Cuma
Güncelleme: 10:40 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kamu Diplomasisinden Sorumlu Müsteşarı Karen Hughes'ın Türkiye'deki temasları sırasında bir araya geldiği kadın örgütleri temsilcilerinden gördüğü tepki Amerikan medyasında geniş yer buldu. The Washington Post gazetesi, Hughes'un, Türkiye'de Türk kadınlarının, ABD'nin Irak'taki tutumuna ilişkin eleştirileriyle karşılaştığını yazdı.

Gazetenin Hughes'la birlikte Türkiye'ye gelen muhabiri Glenn Kessler'ın imzasını taşıyan İstanbul çıkışlı haberinde, Hughes'un bir araya geldiği bir grup Türk kadınının, ABD'nin bölgedeki politikasına yönelik kızgınlıklarını ifade ettiği belirtildi. Hughes'un görüştüğü Türk kadınlarının, ABD'nin Irak'taki tutumu devam ettiği sürece, Türk ve Amerikan kadınları arasında işbirliğinin zor olduğunu ifade ettikleri yazıldı. Hughes'un ise görüştüğü Türk kadınlarına, "Hiçkimse savaşı sevmez. Ama benim ülkem, barışı korumak için bazen savaşın gerekli olduğuna inanıyor. Bugün Irak'ta kadınlar, Saddam döneminde olduğundan daha iyi durumda" dediği belirtildi.

Müsteşarı kınadılar

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times da Hughes'un Suudi Arabistan'da karşılaştığı tepkileri ima ederek "ABD Elçisi'nin Mesajı Yine Duvara Çarptı, Bu Sefer Türkiye'de" başlığını kullandı. Haberde, "Türkiye'deki kadın hakları savunucularıyla ortak zemin arayan Hughes, bunun yerine Irak savaşının kınanmasıyla karşılaştı" denilirken, ABD'nin bölgedeki imajını düzeltmek üzere 'halk diplomasisi' yürütmek için tura çıkan Hughes'un Suudi Arabistan'dan sonra Türkiye'deki kadınlardan da tepki aldığını yazdı.

  • WASHİNGTON (A.A)
    Eleştiri yağmuruna tuttular

    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kamu Diplomasisinden Sorumlu Müsteşarı Karen Hughes, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Ankara Kalesi'ndeki Çengel Han'daki buluşmasında eleştiri yağmuruna tutuldu. Hughes'in Ankara'daki gezilerine, ABD Büyükelçiliği Müsteşarı Nancy McEldowney eşlik etti.

    Feminist mesele

    Toplantıda Başkent Kadın Platformu Başkanı Hidayet Tuksal'ın Hughes'a söylediği sözlere geniş yer ayıran New York Times, Tuksal'ın Irak'taki savaşa karşı olduğunu belirterek, "Bunun da bir feminist mesele olduğunu, çünkü orada her gün kadın ve çocukların öldüğünü" ifade ettiğini aktardı. KA-DER üyesi Fatma Nevin Vargün'ün "Savaştan utanıyorum ve bunun sorumlusu ABD" sözlerini de nakleden gazete, Vargün'ün savaş protestocusu Shehan'ın tutuklanmasından duyduğu üzüntüleri de dile getirdiği kaydetti.

    Patrik'ten ruhban okulu mesajı

    Başkan Bush'ın imaj danışmanı Karen Hughes, Türkiye'den ayrılmadan önce Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ederek Patrik Bartholomeos ile görüştü. Patrikhane'den Hughes'a atfen yapılan açıklamada, "Sayın Patrik, 'Heybeliada ruhban okulunun yeniden açılmasının kilisenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğundan, böylece geleceğin dini liderlerinin eğitim ve öğretim görebileceklerinden' bahsetti'' denildi.

  • İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce