|

Hukuk bunun neresinde?

Nuh Mete Yüksel, TCK'da tanımlanmayan "suç" için idam istedi. İdamla yargılanan Tekdal, iddianamenin hukuk ve gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.

.
00:00 - 19/05/1999 Çarşamba
Güncelleme: 12:42 - 23/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
 Hukuk bunun neresinde?
Hukuk bunun neresinde?

Ankara - DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından RP eski Genel Başkanı Yardımcısı Ahmet Tekdal ve üç RP milletvekili hakkında idam istemiyle açılan davaya dün Ankara 2 Nolu DGM'de başlandı. Mahkemede 13 sayfalık yazılı savunmasını okuyan Ahmet Tekdal, Nuh Mete Yüksel tarafından hazırlanan iddianamenin hukukla, yasalarla ve gerçeklerle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Milli görüş diye bir organ ya da bir kuruluş olmadığını belirten Tekdal, olmayan bir kuruluş adına insanları suçlamanın yasalara aykırı olduğunu dile getirdi. İddianamede yeralan şahısların tesadüfi seçildiğini belirten Tekdal, "Milli görüş bir suçsa sadece iddianamede adı geçen kuruluşlar değil onlarca kuruluşun kapatılması gerekirdi" dedi.

MGV Başkanı Demirtürk de yargılanıyor

RP, FP, MGV, MÜSİAD, Hak-İş, ESAM ve HUDER yöneticilerinden 33 kişinin yargılandığı davada Ahmet Tekdal, Hasan Hüseyin Ceylan, İbrahim Halil Çelik ve Şevki Yılmaz'ın idamı, diğerlerinin ise 22,5 yıla kadar ağır hapsi isteniyor. Kazada ölen MGV Genel Başkanı Adnan Demirtürk'ün de yargılandığı davada mahkeme iddianamedin sanıklara tebliğ edilmesi, MGV yöneticilerine savunma süresi verilmesi ve Demirtürk'ün ölüm yazısının istenmesi için davayı ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Duruşmaya MÜSİAD Başkanı Erol Yarar ve Yardımcısı Ali Bayramoğlu da katıldı.


25 yıl önce