|

'Hükümet, makro ekonomik istikrarı sağladı'

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, yaz döneminde, ekonominin rekabet gücünün artırılması ve istihdamın desteklenmesi için, Türkiye'ye özel bir kredi vereceklerini bildirdi.

ANKARA (A. A)
00:00 - 10/04/2007 Salı
Güncelleme: 13:28 - 10/04/2007 Salı
Yeni Şafak
'Hükümet, makro ekonomik istikrarı sağladı'
'Hükümet, makro ekonomik istikrarı sağladı'

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, yaz döneminde, ekonominin rekabet gücünün artırılması ve istihdamın desteklenmesi için, Türkiye'ye özel bir kredi vereceklerini bildirdi.


Ulrich Zachau, Dünya Bankasının Küçük Hibeler Programı çerçevesinde "Türkiye'de Gençliğin Güçlendirilmesi İçin Vatandaş Katılımı" konulu proje yarışmasında dereceye giren ve hibe almaya hak kazanan yedi Sivil Toplum Kuruluşuna ödüllerini verdi.

Zachau, ödül töreninde soru üzerine, Hükümetin istihdam konusunda bir programının bulunduğunu, ancak yüksek büyüme oranına rağmen istihdamın halen yetersiz olduğunu söyledi.

Türkiye'de kadınların istihdamının yetersiz olduğunu ve gençler arasında da işsizliğin bulunduğunu belirten Zachau, Hükümetin bu konuda alacağı önlemlerle istihdamın artacağını bildirdi.

Zachau, istihdamın artırılması için iş dünyasının, özel sektörün güçlendirilmesi, yatırımların desteklenmesi ve tutsat (mortgage) yasasının önemli faktörler olduğunu ifade etti.


KREDİ TUTARI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Zachau bu arada, verilecek kredi miktarının henüz belli olmadığını, ancak bu kredinin, Ülke Yardım Stratejisi'nden ayrı, özel bir kredi olacağını kaydetti.

Zachau verilecek kredinin, doğrudan Türkiye bütçesine gideceğini de vurguladı.

Zachau, enflasyon konusundaki bir soruya verdiği yanıtta, enflasyonun biraz hedeflerin üstünde seyrettiğini, ancak Hükümetin enflasyonu düşürme konusundaki kararlılığının devam ettiğini vurguladı.

Hükümetin makro ekonomik istikrarı sağladığını belirten Zachau, bu istikrarın devam etmesi halinde enflasyondaki hedeflerin de tutturulabileceğini ifade etti.

Zachau, seçimlere ilişkin bir soruya verdiği yanıtta ise seçimlerin demokrasi açısından önemli bir süreç olduğunu belirtirken, seçimlerin sorunsuz şekilde geçmesini ümit ettiğini kaydetti.








Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Dünya Bankasının 2001 yılından bu yana, Küçük Hibeler Programı çerçevesinde, 43 teklife, 200 bin doların üzerinde hibe verdiğini söyledi.

Ulrich Zachau, Dünya Bankasının Küçük Hibeler Programı çerçevesinde "Türkiye'de Gençliğin Güçlendirilmesi İçin Vatandaş Katılımı" konulu proje yarışmasında dereceye giren ve hibe almaya hak kazanan, yedi Sivil Toplum Kuruluşuna ödüllerini verdi.

Ulrich Zachau, hibeler konusunda bilgi verirken, bu senenin Küçük Hibeler Program yarışmasında, Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının, Türk Gençliğini güçlendirmek üzere, son derece yenilikçi projeler ürettiklerini vurguladı.

Katılanlara, yenilikçi ve kaliteli teklifleri için teşekkür ve tebrik eden Zachau, "Türkiye'nin, genç nüfusu çok büyük ve bu muazzam bir imkan. Zira bu nüfus, istihdama hazır, eğitimli ve ülkenin büyümesine katkıda bulunmaya da hazır. Türk gençliğini, ekonominin ve toplumun tüm unsurlarında görev almak üzere yetkilendirmek, gençlerin tüm potansiyelini gerçekleştirmeleri açısından kritik önem taşıyor. Dünya Bankası, Küçük Hibeler Programının destekleyeceği projelerin, bu hedefe ulaşılmasında faydalı olacağına inanmaktadır" dedi.

Bu arada Dünya Bankasının, Küçük Hibeler Programı çerçevesinde verdiği yedi hibenin toplam tutarı 35 bin doları buluyor.


HİBE ALMAYA HAK KAZANAN KURULUŞLAR

Bu yıl hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları ise şöyle:

"Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Kütahya Gençlik Kulübü Derneği, Gündem Çocuk, Sosyal Kalkınma ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Merkezi Derneği,İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı, Batman Çatom ve Kaos Gay Lezbiyen Kültür Araştırmalar ve Dayanışma Derneği. "

Dünya Bankası Küçük Hibeler Programı, ülke çapında geliştirilmek üzere en iyi fikirlerin tanımlanması ve finanse edilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bu senenin küçük krediler program yarışması çerçevesinde, hibe almaya hak kazanan yedi proje, 101 teklif arasından seçildi.


17 yıl önce