|

Hüsamettin Button

76 yaşındaki Hüsamettin Cindoruk'un "gençlere ihtiyaç var" diyerek DP'ye aday olması partide alay konusu oldu. DP lideri Süleyman Soylu, Cindoruk'u Brad Pitt'in canlandırdığı ve 80 yaşında doğan Benjamin Button karakterine benzetti.

Ankara
00:00 - 9/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:35 - 9/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Hüsamettin Button
Hüsamettin Button

Süleyman Demirel'in telkinleriyle Demokrat Parti'nin genel başkanlığına adaylığını açıklayan 76 yaşında Hüsamettin Cindoruk'a ilginç tepkiler geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Cindoruk'u Brad Pitt'in canlandırdığı ve 80 yaşında bir yaşlı olarak dünyaya gelen Benjamin Button karakterine benzeterek, "Cindoruk kendini Brad Pitt" sanıyor dedi.

Süleyman Soylu, KanalA'da Ömer Şahin'in hazırladığı, Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Abdülkadir Selvi ile Akşam gazetesi yazarı Deniz Güçer'in katıldığı "Görüş Farkı"nda Cindoruk'un adaylığını değerlendirdi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK!

Soylu, Cindoruk'un 76 yaşında olmasına gönderme yaparak "Gençlerin önünü açtık" diye espri yaptı. Cindoruk'un aday olmasına şaşırmadığını belirten Soylu, "Ciddi bir cepheleşme var Türkiye'de. DP de bu cepheleşmenin içine çekilmeye çalışılıyor. Biz partiyi kongreye götürürken bütün bunları biliyordum. Allah'a yemin olsun ki sayın Cindoruk'un da aday olacağını biliyordum. Bu tablo için kimin aklını koyduğunu da biliyordum. Fakat bir şey istiyorum, bir de bu halka güvenelim" diye konuştu.

CHP İLE ÇALIŞ BASKISI

Seçim öncesinde kendisine CHP ile beraber olması için telkinler yapıldığını belirten Soylu, "Bana telkinler yapıldı. Seçime girme, CHP ile beraber ol, dediler. Hem de bu partinin duayen diye nitelendirdiği insanlar yaptılar bunu" dedi.

OYUNLARI GÖRÜYORUM

Soylu şunları söyledi: "Bakın ben geldiğimden beri ahlaklı siyaset diyorum. Bunları tesadüfi söylemiyorum. Yıllardan beri siyasetin üzerinde oynanan ve özellikle merkez sağ siyaseti çürütmeye çalışan yapıyı görüyorum. Onun için ısrarla ahlaklı siyaset, ahlaklı demokrasi diyorum. Onun için ısrarla ötekisi olmayan Türkiye diyorum. Herkesi kucaklayan herkesi bir araya getiren bir Türkiye diyorum. Israrla AB diyorum. Israrla Türkiye'nin kendi coğrafyasındaki değerlere sahip çıkma diyorum. Israrla yeni bir anayasa diyorum."

KARAR SALI GÜNÜ

Soylu, Aydın Menderes'in dün kendisini aday olmaya çağıran açıklaması için teşekkür etti. Daha önce aday olmayacağını söyleyen ancak tabandan gelen baskılar sonucu adaylık konusunu yeniden değerlendireceğini açıklayan Soylu, nihai kararını salı günü kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti. Menderes'in açıklamalarının kendisini sevindirdiğini ifade eden Soylu, Cindoruk'la ilgili söylenenlere katıldığını belirtti.



Aragones kadar formdayım

Polat Rönesans Otel'de bazı partililerce kendisi için verilen yemeğe katılan Hüsamettin Cindoruk, bir gazetecinin "Soylu sizi Benjamin Button'a benzetti, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine ise "Aragones kadar formdayım, endişelenmesin" diyerek iddialı konuştu. Cindoruk'un kendini Fenerbahçe'ye çok kötü bir sezon geçirten İspanyol Teknik Direktör Aragones'e benzetmesi gülüşmelere neden oldu.


15 yıl önce