|

İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i kabul etti

Güvenli bölge mutabakatından sonra verilen süre zarfında teröristlerin tamamıyla bölgeden çıkmamasının ardından Türkiye-ABD ve Rusya arasında diplomasi trafiği yeniden hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti.

13:28 - 9/11/2019 Cumartesi
Güncelleme: 14:11 - 9/11/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey

Güvenli bölge için yapılan mutabakatların ardından YPG'li teröristlerin güvenli bölgeden tamamıyla çıkmaması üzerine Türkiye-ABD ve Rusya arasında diplomasi trafiği yeniden hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü.


  • Türkiye ve ABD arasında yapılan ortak mutabakat sonrasında YPG'li teröristlerin belirlenen güvenli bölgeden tamamıyla çıkmaması üzerine Türkiye'den ABD ve Rusya'ya mutabakatın yerine getirilmemesi durumunda 'Barış Pınarı Harekatı'nın devam edeceği resti çekildi.

Tüm bu sıcak gelişmelerin ışığında ABD ve Türkiye arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşti.


JEFFREY İLE DOLMABAHÇE'DE GÖRÜŞME

  • İbrahim Kalın ve Jeffrey görüşmesi, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde saat 10.30'da başladı. Görüşme, basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmede güvenli bölge, Erdoğan'ın ABD'ye ziyareti, İdlib'deki son durum, Suriye'deki siyasi çözümle ilgili konular ele alındı.
#İbrahim kalın
#James Jeffrey
#ABD
#Türkiye
#Suriye
4 yıl önce