|

İbrahim Karagül: DEAŞ bir 'işgal aparatı'dır

Nedret Ersanel'in sunduğu 'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül, "DEAŞ'ın bizzat ABD tarafından kurulduğunu uzun zamandır söylüyoruz. DEAŞ bir terör örgütü değil, bir 'işgal aparatı'dır" dedi.

Yeni Şafak
21:33 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 21:49 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:
"DEAŞ'ın bizzat ABD tarafından kurulduğunu uzun zamandır söylüyoruz. DEAŞ ile gerçek anlamda savaşan tek ülke Türkiye'dir.
DEAŞ bir terör örgütü değil, bir 'işgal aparatı'dır.
Türkiye'nin FETÖ'ye karşı verdiği mücadele manipüle ediliyor. Terörle mücadele adı altında Müslüman bölgeleri istila ve parçalama projeleri oluşturdular.
Türkiye'yi körleştirme operasyonları yaptılar ve bölgede türlü oyunlarla hala bunu sürdürüyorlar.
Türkiye şimdiye kadar hiçbir zaman bu kadar çevrelenmişti.

Terör örgütleri dış tehdittir, terörle mücadele de işgale karşı mücadeledir.

İran ve Türkiye gibi ülkeler kadim ülkelerdir. Bu ülkeler Suriye ve Irak'a benzemez. Hiç ummadığınız güçler, tarih sahnesine damgasını vurur.

11 Eylül'den sonra Afganistan'ı, 2003'te ise Irak'ı işgal ettiler. Şimdi bunu Suriye ve Lübnan üzerinden Akdeniz'e açmaya çalışıyor.
Türkiye, Batı ekseninde kaldığı sürece güvende olacağını düşünüyordu. Varolanı korumaya çalışan bir politika izliyordu. Türkiye, ABD ve Atlantik'ten korunduğu sürece bölünmeyeceğini anladı. ABD ile müttefiklik artık tehlikeli bir noktaya geldi.
#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
6 yıl önce