|

İçişleri Bakanlığı'na saldırı girişiminde kendini patlatan teröristin kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığı Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yeni bir açıklama daha yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de Bölücü Terör Örgütü (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Kenan Biter
07:01 - 4/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 07:24 - 4/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara'daki hain saldırıda ikinci teröristin de kimliği tespit edildi
Ankara'daki hain saldırıda ikinci teröristin de kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü girişine saldırı girişiminde kendini patlatan teröristin kimliğinin de tespit edildiğini açıkladı.


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada
"01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti.


Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir.


Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." denildi.









#İçişleri Bakanlığı
#Terör saldırısı
#Özkan Şahin
7 ay önce