|

İçişleri, 'Güler büyükelçi oldu' haberini yalanladı

İstanbul Valisi Muamer Güler'in yeni hazırlanan valiler kararnamesi ile Lefkoşa Büyükelçiliğine atandığı şeklinde televizyonda yer alan haberler, İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Yeni Şafak
00:00 - 5/02/2010 Cuma
Güncelleme: 14:41 - 5/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
İçişleri, 'Güler büyükelçi oldu' haberini yalanlad
İçişleri, 'Güler büyükelçi oldu' haberini yalanlad

İstanbul Valisi Muammer Güler, 'Lefkoşa Büyükelçiliğine atandığına' ilişkin haberlerle ilgili olarak, 'Böyle bir şey yok. Olur mu öyle şey? Tamamen tevatür bir haber' dedi.

Güler, Tophane'deki 'Ali Baba Nargile Salonu'ndan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin 'bir haber kanalında Lefkoşa Büyükelçiliğine atandığına dair haberlerin yayımlandığını ve bunun doğru olup olmadığını' sorduğu Vali Güler, 'Allah, Allah şimdi sizden duydum. Böyle bir şey yok. Olur mu öyle şey? Tamamen tevatür bir haber' şeklinde konuştu.

İstanbul'da görev yapmaktan ve İstanbullulara hizmet etmekten dolayı onur duyduğunu ifade eden Güler, 'Bu tür görevlere atamalar böyle televizyondan öğrenilecek atamalar değildir. Hayır, öyle bir şey söz konusu değil. Lefkoşa Büyükelçiliğine zaten atama yapıldı. Sıkıldınız mı bizden yoksa' dedi. 

14 yıl önce