|

İdlib için kritik randevu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib için Tahran’da kararlaştırdıkları üzere bu ay ikinci kez bir araya geliyor. İki lider bugün Soçi’de bir görüşme gerçekleştirecek. Masada Şam rejiminin İdlib’e saldırılarının durdurulması ve insani dramların önlenmesi baş sırada.

Fazlı Şahan
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 16/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

İdlib bölgesine yönelik saldırıların sahadaki durumu daha da kötüleşmesine neden olabileceği mesajı vermesi beklenen Erdoğan’ın bu bölgedeki sivil halkın korunması, terörist unsurların ayrıştırılması ve İdlib’in mevcut statüsünün muhafazasının korunması gerektiğini vurgulayacağı öğrenildi. Erdoğan’ın, sorunun yeni acılara mahal vermeden Astana ruhuna sadık kalınarak çözülmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatacağı belirtiliyor. 7 Eylül’de yapılan üçlü zirve sonrası onaylanan 12 maddelik bildiri de görüşmede ele alınacak.

ENERJİ DE MASADA

Bölgeye ilave insanı yardım göndermek başta olmak üzere temel altyapı unsurların eski haline getirme görevi bir kez daha hatırlatılacak. Cumhurbaşkanlığı da, temaslar sırasında Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konuların da ele alınacağını açıkladı.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Rusya
#Suriye
6 yıl önce