|

İdris Bal'a darbe soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdris Bal hakkında, bazı konularda araştırılma yapılması amacıyla Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı gönderdi.

Yeni Şafak
14:50 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 15:15 - 15/09/2015 Salı
AA

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun tarafından gönderilen yazıda, bazı kişilerin tanık olarak ifadelerinin alındığı belirtilerek, bunların beyanlarında 2013'ün son aylarına doğru Bal, danışmanı ve Gürsel Ercan ile Hakan Semerci'nin toplantılar düzenledikleri, toplantılarda Bal'ın mensubu olduğu iktidar partisini eleştirip, Başbakanın iktidardan indirileceğine dair açıklamalar yaptığı bildirildi.



Yazıda, şunlar kaydedildi:



"Milletvekili İdris Bal'ın milletvekilliğinin devam edip etmediği tespit edilmesi, milletvekili değil ise açık kimlik bilgilerinin tespiti.



Şüpheliler Gürsel Ercan ve Hakan Semerci'nin ne iş yaptıklarının araştırılması, iktidar partisinin ve Başbakanın indirilmesinde menfaatleri olup olmadığının, örgütlü yapı içerisinde hareket edip etmediklerinin, toplantılar ile neyi amaçladıklarının araştırılıp tutanağa bağlanması, tamamlanacak soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi rica olunur."



Kurduğu partiden istifa etti


17 Aralık darbe girişiminden önce AK Parti'den istifa eden İdris Bal, "iki yıldır üzerine çalışıyorum" dediği Demokratik Gelişim Partisi'ni kurmuştu. Bal, Gülen cemaatine zehir zemberek sözler sarf ederek kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden ve genel başkanlıktan istifa etmişti.



#Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar
#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#İdris Bal
9 yıl önce