|

İğrenç yorumu makinisti yaktı

Tekirdağ’da hemzemin geçitte yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yaptığı iğrenç yorumu tepki çeken İzmir’de görevli makinist M.A.K. hakkında soruşturma açıldı.

Haber Merkezi
02:40 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:45 - 6/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Makinist M.A.K.
Makinist M.A.K.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yük treninin minibüse çarpmasıyla gerçekleşen elim kazada hayatını kaybeden 6 kişinin ardından üzüldüğümüz sıralarda, bir makinistin olay üzerinden yaptığı yorum tepkilere yol açtı.

TAKIM KURACAKMIŞ!

Kaza sonrası sosyal medya kullanıcıları da üzüntülerini dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) görevli olan ve İzmir’de çalıştığı öğrenilen M.A.K. yaptığı yorumda, “Bendeki leş sayısı 16, 6 daha lazım iki takım kurmam için” ifadelerine yer verdi.


GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ

M.A.K.’nin yorumu üzerine başka bir sosyal medya kullanıcısı da “Böyle yorumlar yaparak tepki toplama kardeşim” diye uyarıda bulundu. M.A.K., bu kez de sosyal medya kullanıcısına cevap olarak, “Önemli değil abim” diye cevap verdi. M.A.K.’nın, gelen tepkiler üzerine yorumlarını yaklaşık 6 saat sonra sildiği görüldü. TCDD’den konuyla ilgili yapılan açıklamada makiniste görevden el çektirildiği ve hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Cumartesi günü yaşanan acı kazada Ergene’ye bağlı Velimeşe Mahallesi’nde, Edirne’den Çerkezköy yönüne giden 13001 sefer sayılı yük treni, hemzemin geçitte Bilal Küllü’nün kullandığı 59 ADJ 755 plakalı fabrika servis minibüsüne çarptı. Trenin bir süre önünde sürüklediği minibüsteki 6 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.



#Tekirdağ
#Makinist
#İzmir
#Ergene
3 yıl önce