|

İHH Filistin'de

Yeni Şafak
00:00 - 25/07/2002 Perşembe
Güncelleme: 14:10 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir trajedi yaşayan Filistin halkına İHH yardımlarını sürdürüyor. Yıllardır Filistin halkına aralıksız yardım yapan İHH, son yaşanan olaylardan sonra civar ülkelerde yaşayan Filistinli mültecilerin içinde bulundukları açlık ve sefalete son vermek için mülteci kamplarında gıda yardımında bulundu. Ürdün'ün Nasr, Vahdet, El Mahatta, El Huseyn, Zerka, Hıttin, Irbid, El Hısn, Gazze, Suf, El Buk'a ve Essuhna mülteci kamplarında sürdürülen yardım dağıtım programı çerçevesinde muhtaç ailelere yağ, şeker, pirinç, fasulye, un, mercimek, nohut, konserve verildi.

Mültecilere yardım dağıtım programının başarılı bir organizasyonla gerçekleştiğini belirten İHH yetkilileri, yardım çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürüldüğünü ve civar ülkelerde yaşayan diğer mültecilere de ulaştıklarını kaydettiler.

Sağlık çalışması

İsrail'in özellikle sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu tahribatın telafisi için Filistin hastanelerine ilaç ve tıbbi gereç yardımı yapıldı. İHH Filistin Sağlık Bakanlığı'na dört ambulans hediye etti. Tıbbi gereçlerle donatılmış olan ambulanslar ihtiyaç duyulan hastanelerde kullanılacak. Filistin adının artık trajediyle örtüştüğünü belirten İHH yetkilileri, Filistin halkına yönelik yardımların aralıksız süreceğini ifade ederek, herkesin bu yardım kervanında yerini almasını istediler.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce