|

İhtilaf rahmet kin ise zarardır

''Bizi doğruya, bilgiye ve hakikata götüren bütün konularda ihtilaf rahmettir'' diyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ihtilafın kin, öfke ve güç tutkusu yolunda olmasının ise zahmet ve zarar olduğunu vurguladı.

Aa
00:00 - 15/12/2013 Pazar
Güncelleme: 20:04 - 14/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
İhtilaf rahmet  kin ise zarardır
İhtilaf rahmet kin ise zarardır

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi(KAGEM) tarafından Ankaralı kitapseverlerin hizmetine sunulan ''KALEM Kitap Kahve''nin açılışını yaptı. Kur''an tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Başkan Görmez, okumanın, bilginin, kitabın olduğu yerde eleştiri de tartışma da ihtilaf da olabileceğini, bunların son derece tabii sayılabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

ZARARI İSLAM GÖRÜR

''Çünkü bizi doğruya, bilgiye ve hakikate götüren bütün konularda ihtilaf rahmettir ancak kin, öfke ve güç tutkusu yolundaki bütün ihtilaflar zahmettir ve zararlıdır. Mühim olan ihtilafın rahmetli olanını yapmaktır. Kaldı ki kin, öfke ve güç tutkusu merkezli bütün ihtilaflarda en büyük zararı İslam''ın kendisi görür. Tarih boyunca da öyle olmuştur. Müslümanların güç tutkusu etrafındaki ihtilaflarının en büyük zararını din-i mübin-i İslam görmüştür bunu hiçbir zaman unutmamak lazım.''

10 yıl önce