|

İki Avrasya uzmanı Avrasya'da evlendi

Hudson Enstitüsü Avrasya Uzmanı Zeyno Baran ile ABD Dışişleri'nin Avrasya sorumlusu Matt Bryza'nın nikahı, Avrupa ve Asya'nın birleştiği Boğaz'daki Suada'da 6 ülkeden gelen 450 üst düzey davetli eşliğinde kıyıldı.

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 24/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:46 - 24/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
İki Avrasya uzmanı Avrasya'da evlendi
İki Avrasya uzmanı Avrasya'da evlendi

Hudson Enstitüsü Avrasya Uzmanı Zeyno Baran, dün akşam İstanbul Kuruçeşme'deki Suada'da yapılan düğünle hayatını ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Matthew Bryza ile birleştirdi. Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan ve Gürcistan'tan üst düzey yetkililerin de dahil olduğu 450 davetlinin katıldığı düğün bir enerji zirvesine dönüştü. Düğüne katılan Enerji Bakanı Hilmi Güler, “Çifti Bakü-Ceyhan Projesi bir araya getirdi” dedi, Bryza'dan Milli Damat' diye söz etti.

Haziran ayında, Hudson Enstitüsü'nde, 22 Temmuz genel seçimlerinden önce, AK Parti'nin oylarını düşürmek için Taksim'de 50 kişinin öldürülmesi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun öldürülmesi gibi senaryoların tartışıldığı ortaya çıkmıştı. Toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran, seçimlerden önce Türkiye'de en çok tartışılan kişilerden biri olmuştu. Zeyno Baran'ın düğününde herhangi bir olayın yaşanmaması için 250 kişilik polis ekibi, düğün için yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis, özel eğitimli K9 polis köpekleri ile olası bomba olaylarına karşı civarda sürekli arama yaptı. Özel bir şirkete bağlı 20 kişilik Özel TİM de çevrede güvenliği sağlamaya çalıştı. İçinde toplam 2 bin 500 kişilik kapasitesi olan 5 restoranın bulunduğu Suada'daki düğün için bir restoran ayrıldı. Diğer restoranlar ise normal çalışmasını sürdürdü. Düğünün yapıldığı restoranın dört bir yanı, teknelerle taşınan çiçeklerle süslendi.

KAYINVALİDE'DEN İLTİFAT

Suada'ya önce Zeyno Baran'ın annesi Füsun Mutlu ile yakınları, ardından da damadın babası Cannet ile annesi Carel Bryza geldiler. Türkiye'ye üçüncü kez geldiklerini anlatan Cannet Bryza, Zeyno Baran için "Çekici", Carol Bryza da "Akıllı, çekici ve güzel" tanımlaması yaptı. Balayına Maldiv Adaları'na gidecek olan çiftin düğününe katılanlar, özel istek üzerine hediye getirmedi, 'Baba bizi okula gönder' kampanyasına bağış yaptı.


TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM

Düğün töreninden önce adaya gelen Matt Bryza, hayatının bu önemli gününde kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. Bryza, şunları kaydetti: "Türkiye'yi çok seviyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Hayatımın önemli bir anını Türkiye, Ermenistan, Kazakistan, Yunanistan, ABD, İngiltere gibi birçok ülkeden önemli insanlarla paylaşıyorum. Burada olmak çok güzel."




17 yıl önce