|

İki gün yüz yüze eğitim

Okulların durumuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Yarın (bugün) itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz” dedi.

00:00 - 1/06/2021 Salı
Güncelleme: 03:15 - 1/06/2021 Salı
Yeni Şafak
Ziya Selçuk
Ziya Selçuk

Bugün itibariyle başlayan normalleşme adımları kapsamında ilkokullarda ilk zil bugün, ortaokul ve liselerde ise önümüzdeki hafta çalacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından sosyal medya hesabından eğitim takvimini açıkladı.

HAFTADA 2 GÜN

  • Selçuk,
    “Yarın (bugün) itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz.”
    bilgisini paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ise bugünden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı, diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bildirildi.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitimin haftada 2 gün yapılacağı belirtilen açıklamada, yüz yüze eğitime seyrek nüfuslu yerleşim yerleri ve köylerde 1 Haziran Salı (bugün) itibariyle haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacağı, eğitimlere katılımın ise isteğe bağlı olacağı belirtildi.

KARNELER 18 HAZİRAN’DA

  • Öte yandan 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz Cuma günü sona ereceği bildirildi.
    Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran’da alabilecek; 2 Temmuz’a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.
#Eğitim
#Ziya Selçuk
#Okul
3 yıl önce