|

İki protestocu da serbest bırakıldı

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlatan öğrenci ve diğer protestocu serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 1/10/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:01 - 1/10/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İki protestocu da serbest bırakıldı
İki protestocu da serbest bırakıldı

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde, konferans veren IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlatan öğrenci ve onu destekleyen protestocu serbest bırakıldı.


IMF BAŞKANI PROTESTOCU GENÇTEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde konferans veren IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlatan Sefer Selçuk Özbek, protestocu bayan arkadaşı ile birlikte Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. IMF Başkanı'nın, protestocu gençten şikayetçi olmadığı açıklandı.

Birgün Gazetesi editörü ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi öğrencisi olan Sefer Selçuk Özbek ve ayakkabılı protestonun ardından pankart açan Zeynep Çatalkaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Haklarında herhangi bir şikayette bulunulmadığı öğrenilen protestocu gençlerden Özbek, şube çıkışında "Tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ediyoruz" diye bağırdı.

Kısa bir açıklama yapan Birgün Gazetesi'nin avukatı, "İfade vermedi. Hakkında şikayetçi olunmadı. Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, oradan da Kasımpaşa Polis Merkezi'ne gönderilecek. Sonrasında serbest bırakılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

15 yıl önce