|

İki ton bomba Suriye’de

PKK’nın sözde Akdeniz sorumlusu Eyüp Çelik’in yakalandıktan sonra bahsettiği ‘2 ton potasyum klorat’ın akıbeti belli oldu. Patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrattan 20 kat daha etkili olan potasyum kloratın, Suriye’ye kaçırılıp PKK’ya teslim edildiği ortaya çıktı.

Şahin Şen
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
'Halo Dayı' kod adlı Eyüp Çelik
'Halo Dayı' kod adlı Eyüp Çelik

Adana Valiliği'ne 2016'da bombalı araçla düzenlenen saldırının faili olarak aranan PKK'nın sözde Akdeniz bölge sorumlusu 'Halo Dayı' kod adlı Eyüp Çelik, 16 Şubat 2017'de yine Adana'da yakalanmıştı. Verdiği bilgiler doğrultusunda 80 terörist değişik adreslerde gözaltına alınırken, PKK'nın bombalı eylemlerinden sorumlu Çelik örgütün farklı depolarda gizlediği 2 ton potasyum klorattan bahsetmişti.

SÖYLEDİĞİ DEPOLARDAN ÇIKMADI

Patlayıcı yapımında kullanılan söz konusu maddenin izini süren güvenlik güçleri, örgütün depo olarak kullandığı birçok yere baskın düzenledi fakat potasyum klorat bulunamadı. Çelik'in daha sonra 'patlayıcı maddeyi İskenderun'daki bir fabrikadan aldığını' itiraf etmesi üzerine ekipler buraya gitti, ancak fabrikanın bir süre önce kapandığı öğrenildi.

AMONYUM NİTRATTAN DAHA ETKİLİ

TSK'nın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları sırasında edinilen bilgilerden yola çıkan istihbarat birimleri patlayıcı maddenin, PKK'lı Çelik'in yakalanmasından sonra Suriye'ye kaçırıldığını tespit etti. Patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrattan 20 kat daha etkili olan potasyum kloratın, iki ay içerisinde Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçirilip PKK'ya teslim edildiği belirlendi. 2 tonluk maddenin Suriye ve Irak'ta bazı saldırılarda kullanıldığı belirtiliyor.

#PKK
#Eyüp Çelik
#Terör
#Bombalı Saldırı
5 yıl önce