|

İki ülkeden vize müjdesi

Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Yayi, ülkesine vizesiz seyahat konusunda talep geldiğini belirterek, Türk iş adamlarına, ''Bugünden itibaren ülkeme vizesiz girebilirsiniz'' müjdesini verdi.

.
00:00 - 17/12/2013 Salı
Güncelleme: 22:40 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İki ülkeden vize müjdesi
İki ülkeden vize müjdesi

Türk işdünyasına Macaristan ve Benin''den de vize kolaylığı müjdesi geldi. Benin Cumhurbaşkanı Dr.Boni Yayi, ''Ülkeme vizesiz girebilirsiniz'' çağrısı yaparken, Macaristan ile de vizelerin kaldırılması için anlaşma imzalandı. Resmi bir ziyaret için bulunduğu Türkiye''de Ankara''nın ardından İzmir Ticaret Odası''nın daveti üzerine İzmir''e gelen Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Yayi onuruna çalışma yemeği düzenlendi. Yayi''nin eşi Chantal de Souza Yayi ve 4 bakanın da bulunduğu 40 kişilik heyetle katıldığı yemeğe, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile İTO üyesi İzmirli iş adamları iştirak etti.

VİZESİZ GELİN ÇAĞRISI

Benin''in demokratik, güvenli, insan haklarına saygılı, istikrarlı bir ülke olduğunu özellikle vurgulayan Yayi, buna karşılık ekonomik büyüme ve gelişme peşinde olduklarını, bunun için Türkiye''ye geldiğini söyledi. Yayi, şöyle konuştu: ''Bu toplantıda iş adamlarının vizesiz seyahat etmeleri için talep geldi. Bugünden itibaren ülkeme vizesiz girebilirsiniz'' müjdesini verdi.

MACARİSTAN''DAN HIZLI VİZE

Türk işadamlarına yönelik Macaristan''dan vize kolaylığı uygulaması yürürlüğe girdi. İmzalanan mutabakat zaptıyla birlikte işadamları Macaristan Büyükelçiliği''nden uzun süreli, çoklu girişli Schengen Vizesi alabilecek. AB Bakanlığı ev sahipliğinde Macaristan Büyükelçiliği ile TOBB''a bağlı 18 ilden 36 ticaret ve sanayi odası arasında vize kolaylaştırma mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptın imzalanmasıyla birlikte Macaristan''dan Shengen Vizesi alırken daha basit bir başvuru yöntemiyle daha hızlı bir şekilde vize alabilecekler.


10 yıl önce