|

İkinci adam Bingöl

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK’da görev alacak Parti Meclisi üyelerini belirledi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nda Tekin Bingöl ile yola devam etme kararı aldı. CHP’de bu koltuğun sahibi ikinci adam olarak nitelendiriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:58 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) görev alacak Parti Meclisi üyelerini belirledi. Parti sözcülüğüne Selin Sayek Böke, Genel Sekreterliğe ise Kamil Okyay Sındır getirildi. Kılıçdaroğlu'nun Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na siyasete yeni başlayan eski Musul Başkonsolosu Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı getirmesi dikkat çekti.



İKİNCİ ADAMI BİNGÖL

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda 20 isim Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek PM'ye girmişti. Kurultayın ardından gözler Kılıçdaroğlu'nun atayacağı yeni MYK'ya çevrilmişti. Kurultayda yapılan tüzük değişikliği ile MYK'nın 17 kişiden oluştuğu ibaresi kaldırıldı. Sayı sınırlamasının olmadığı MYK'yı Kılıçdaroğlu, 12 Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Genel Sekreter'den oluşturdu.



TEKİN BİNGÖL'LE DEVAM

CHP'de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'nın kim olacağı merak edilen konular arasındaydı. Delegeleri belirleyen kişi olma özelliğini taşıyan bu koltuğun sahibi CHP'de ikinci adam olarak nitelendiriliyor. Kılıçdaroğlu, yeni MYK'sında bu görevde bir değişiklik yapmadı, Tekin Bingöl ile yola devam etme kararı aldı.



PARTİ SÖZCÜSÜ BÖKE

PM seçimlerinde delegelerden en yüksek oyu Selin Sayek Böke almıştı. Kılıçdaroğlu, Böke'nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürme kararı aldı. Ayrıca Böke, bu dönem Haluk Koç'tan boşalan Parti


Sözcülüğü görevini yürütecek.



GENEL SEKRETER SINDIR

Eski Genel Sekreter Gürsel Tekin'in PM'de üzeri delegeler tarafından çizilmişti. CHP'nin yeni Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oldu. Genel sekreterliğe getirilen Sındır, “Genel sekreterlik gibi bir görevin şahsıma verilmiş olması, bana duyulan güvenin, itimadın bir göstergesi. Bu görev, beni onurlandırdı” dedi. Eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ise Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


#chp
#myk
#tekin bingöl
8 yıl önce