|

İkinci kez disipline

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerinin ardından kesin ihraç talebiyle ikinci kez disiplin kuruluna sevk edildi. Dün toplanan Grup Disiplin Kurulu Yılmaz ile birlikte Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan 7 gün içerisinde yazılı savunma istedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 02:50 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
​CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz
​CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz

CHP’de Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın disipline sevk edilmesine neden olan “Türkçe ezan” tartışmaları devam ediyor. CHP’de yeni bir iç hesaplaşmanın başlamasına neden olan Yılmaz, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ateş püskürmüştü.

PARTİYE AYKIRI SİYASAL ÇALIŞMALAR

Yılmaz’ın toplantısının ardından dün Grup Yönetimi tekrar toplandı. Yılmaz, “partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” ve “partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” nedeniyle “gruptan kesin çıkarma cezası” ile “önlemli olarak cezalandırılması” talebiyle Grup Disiplin Kuruluna gönderildi. CHP Grup Yönetimi’nin dün yaptığı toplantıda, vekillerin yazılı savunmalarını 7 gün içinde iletmeleri ve istemeleri halinde sözlü savunma yapılabileceklerine ilişkin yazı yazılması kararlaştırıldı.

TOPLANTI İPTAL

Öte yandan dün toplanan CHP MYK sonrası konuşan CHP sözcüsü Faik Öztrak Yılmaz’ın ikinci kez disipline gönderilmesi sorusuna, bu konuda yorum yapmanın doğru olmayacağı cevabını verdi. Yılmaz, dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyecekti. Ancak bilinmeyen bir nedenle basın toplantısını iptal etti.

BUGÜN AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada Kılıçdaroğlu, bugün akşam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek görüşme, saat 20.00’de başlayacak. Görüşmede, yerel seçime ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı bildirildi.

#CHP
#Öztürk Yılmaz
#Kemal Kılıçdaroğlu
5 yıl önce