|

İkinci muvazzaf asker tutuklandı

İzmir’deki askeri casusluk davasında sahte delil üretildiği iddiasıyla, Binbaşı Habil Özcan'dan sonra muvazzaf Deniz Mühendis Binbaşı Özgür Gün de tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2016 Salı
Güncelleme: 00:17 - 12/07/2016 Salı
Yeni Şafak
Soruşturma kapsamında altı deniz subayı hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Soruşturma kapsamında altı deniz subayı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Eskişehir'de gözaltına alınarak İzmir'e getirilen, muvazzaf Deniz Mühendis Binbaşı Özgür Gün tutuklandı. Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'nda görev yapan Gün, 'Sahte delil üretildiği' iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



16 FİRARİDEN BİRİYDİ

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, hakkında 'Yakalamaya yönelik gözaltı kararı' çıkarılan 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firariden biri olan Gün, Eskişehir'de dün gözaltına alındıktan sonra İzmir'e gönderilmişti. Gece İzmir'e getirilen Gün, nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.



SAHTE DELİL ÜRETTİLER

Binbaşı Gün, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Okan Bato'nun, 'İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği' iddialarıyla ilgili soruşturmada tutuklandı. Böylece, operasyon kapsamında ikinci muvazzaf asker de tutuklanmış oldu. Soruşturmada daha önce de Binbaşı Habil Özcan tutuklanmıştı.



#Binbaşı Habil Özcan
#Binbaşı Özgür Gün
#Askeri casusluk davası
8 yıl önce