|

İkinci Sarah vakası

SHÇEK Çocuk Yuvası'nda ikinci Sarah Ferguson vakası yaşandı. Yuvaya İstanbul Valiliği talimatıyla giren Hürriyet Gazetesi muhabiri, çocukları deşifre eden bir habere imza attı. Valiliğin, gazete ve muhabir hakkında ''haberin çarpıtıldığı'' gerekçesiyle dava açacağı öğrenildi

Yasemin Asan
00:00 - 19/03/2013 Salı
Güncelleme: 23:03 - 18/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İkinci Sarah vakası
İkinci Sarah vakası

İstanbul'daki SHÇEK Çocuk Yuvası'nda ikincisi bir Sarah Ferguson vakası yaşandı. Tecavüz ve ensest ilişki sonucu dünyaya gelmiş bebeklerin kaldığı İstanbul Bahçelievler'deki Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'na valilik talimatıyla giren muhabir, çocukları deşifre eden bir habere imza attı. Özel durumlarından ötürü terk edilmiş bebeklerin haber yapılması büyük tepkiye yol açarken bu durum, geçmişte Ankara'daki SHÇEK yurduna girerek gizli çekim yapan İngiliz Düşesi Sarah Ferguson'un yaptığından daha vahim bir olay olarak yorumlandı. İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun talimatıyla yuvaya giren Hürriyet Gazetesi Muhabiri Gülden Aydın ve foto muhabiri Sebati Karakurt'un haberine 'çarpıtıldığı' gerekçesiyle Valilik tarafından dava açılacağı öğrenildi.

KORUYUCU AİLE HABERİYDİ

'Koruyucu Aile' projesine destek amacıyla haber yapılmak istenen yuvada, terk edilmiş çocuklardan ziyade tecavüz ve ensest ilişki mağduru bebekklere yer verildi. Aile ve Sosyal Politiklara Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, bakanlık olarak yuvaya girilip haber yapılmasının kendilerinin izin vermediğini, bu iznin İstanbul Valiliği tarafından verilmiş olduğunu öğrendiklerini bildirdi. Yuva Müdürü Cemal Atmaca da yapılan haberin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Atmaca, 'Çocukların her türlü hakkı gasp edilmiştir. Suçtur. Özür dilemelerini bekliyoruz' diye konuştu.

HABERDEN RAHATSIZLIK DUYDUK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de twitter'dan habere tepki gösterdi. Yurtlarda kalan çocukların anne-babasına ya da diğer özelliklerine bakılmadığını vurgulayan Şahin, 'Masum bebeklerin, çocukların ailelerinin kusurlarıyla değerlendirilmesi insanlık dışı bir tutumdur' dedi. Haberden raharsızlık duyduklarını ifade eden Şahin, gazeteyle görüştüklerini ve düzeltme yapılması beklentileri ilettiklerini kaydetti.

Sarah Ferguson vakası neydi?

2008 yılında İngiliz eski York Düşesi Sarah Ferguson, Ankara'da SHÇEK'e bağlı Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne izinsiz ve gerçek kimliğini gizleyerek girmiş ve gizli kamerayla görüntü kaydetmişti. Görüntülerin İngiliz televizyonlarından yayınlanmasının ardından SHÇEK, Ferguson hakkında 'özel hayatın gizliliğini 5 kişi yönünden ihlal ettiği' gerekçesiyle dava açmıştı.


11 yıl önce