|

İkiz çocukları evden kaçırdılar

Bursa’da tekstil işiyle uğraşan Muhammed Nouha'nın 4 ve 6 yaşlarındaki iki kızı kapıya dayanan yüzü peçeli 3 kadın tarafından kaçırıldı. Kaçırma anı güvenlik kamerasına yansırken, eski eşinden şüphelenen 41 yaşındaki Nouha, "Gözüme uyku girmiyor. Kaçıran kişiler arasında eşim yok. Ancak ondan şüpheleniyorum" dedi. Genç adam, son olarak İstanbul Sultanbeyli'de bir kamyonet kasasında görülen kızları için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, ihbar eden kişileri ise ödüllendireceğini açıkladı.

Yeni Şafak
10:44 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 10:45 - 8/05/2018 Salı
IHA
Bursa'daki olayda ikiz kardeşler evlerine gelen 3 kadın tarafından kaçırıldı.
Bursa'daki olayda ikiz kardeşler evlerine gelen 3 kadın tarafından kaçırıldı.

Suriye'de başlayan iç savaştan sonra Bursa’ya gelen ‘Nouha’ ailesi, oradaki baba mesleği olan tekstil ve giyim işini burada kurdukları fabrikada devam ettirdi.

Tekstil fabrikasında 90 kişi çalıştıran Muhammed Nouha, 3 yıl önce eşi Merve Kutdur’dan ayrıldı. Nouha’nın 6 yaşında Munteha ve 4 yaşında Meys adında iki kız çocuğu bulunuyordu.

Mahkeme iki çocuğun da annede kalmasını uygun görüp ona verdi. İddiaya göre, anne Merve Kutdur eski eşini arayarak çocuklarına bakamadığını ve ona vermek istediğini söyledi. Adam da çocuklarını geri aldı.

Aradan 4 ay geçmeden Muhammed Nouha işteyken evinin kapısı 3 kadın tarafından çalındı. Babaannesi ile birlikte evde bulunan kızlar, "Kiralık ev bakıyoruz. Evi gezmemiz lazım" diyen bu kişiler tarafından zorla kaçırıldı.

Apartmandaki güvenlik kamerasını inceledi

Baba Muhammed Nouha annesinin telefonu üzerine telaşlı bir şekilde, merkez Osmangazi ilçesindeki evine geldi. Annesinin kızlarını kaçırdıklarını iddia etmesi üzerine apartmanda bulunan güvenlik kamerasını inceledi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri kapalı 3 kadının apartmana girdikleri, kadınlardan birisinin daireye çıktığı, ikisinin ise apartman girişinde beklediklerini gördü.

Kısa süre sonra aşağıda bekleyen iki kadından birinin daha yukarı çıkıp kızları alıp binadan hızla kaçtıklarını gördü.

"Çocuklarıma kavuşmak istiyorum"

Baba Muhammed Nouha, "Eski karımın durumu çok kötü. Biz ayrıldıktan sonra bir başkasıyla evlenmedi. Çocuklarım eğer şu an onun yanındaysa gerçekten perişan olabilir. Eğer o kaçırmadıysa bir başkası kötü şeyler yaptırmak için kaçırmış da olabilir" dedi

Nouha şöyle devam etti:

"Birkaç gün önce gerçekleşen bu olayda güvenlik kamerasını incelediğimde, üç kadının eve geldiklerini ve hiçbirinin eski karıma benzemediğini gördüm. Eski karım olsaydı tanırdım, ama emin de olamıyorum çünkü hiçbirinin yüzü görünmüyor.

Eşim çocuklarım bendeyken her hafta sonu gelip onları görüyordu, kaçırmak isteseydi o zaman yapardı. Her gün görüntülü olarak da görüşüyorlardı. Ama ben çocuklarımın bir an önce bulunmasını istediğim için emniyete gidip şikayette bulundum. Eski karıma da ulaşamıyorum kendisi de ortalıkta yok. Eski karımda ya da bir başkasında fark etmez, yeter ki çocuklarıma zarar gelmeden iyi bir şekilde bulayım."

#Bursa
#İstanbul
#Kayıp çocuk
6 yıl önce