|

İkizler ayrılığa dayanamadı

Yıllardır ayrılmayı bekleyen İranlı yapışık ikizler birbirlerinden ayrıldıklarının fankına bile varamadan hayata veda ettiler. Lale ile Ladan'ın ölümü İran'ı yasa boğdu

Yeni Şafak
00:00 - 9/07/2003 Çarşamba
Güncelleme: 19:12 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İranlı yapışık ikizlerin, son derece riskli ayırma ameliyatları trajediyle sonuçlandı ve Lale ile Ladan ayrıldıktan kısa bir süre sonra hayata gözlerini yumdu. Beyinlerindeki ortak ana damarın ayrılmasından kısa bir süre sonra önce Ladan'ın ardından da Lale'nin öldüğü bildirildi. Singapur Raffles Hastanesi'nde yapılan ameliyatta önceki gün, Lale ve Ladan'ın beyinleri arasındaki bağlantıyı oluşturan bir parmak kalınlığındaki ortak damar ayılmıştı. Ortak damar Lale'de kalmış, ikizlerden birinin kalçasından alınan uyluk damarı da Ladan'a takılmıştı. Lale ve Ladan'ın ölüm haberini büyük bir üzüntü içinde açıklayan hastane sözcüsü Dr. Prem Kumar, ikizlerin ameliyatın sonuna doğru çok kan kaybettiğini söyledi. İngiltere'nin Londra Kraliyet Yüksek Okulu'ndan Tıp Etiği Bölümü Başkanı Dr. Richard Ashcroft ise ikizlerin ölümü üzerine şu açıklamayı yaptı : "Lale ile Ladan, yapışık yaşamanın getirdiği zorluklardan ölselerdi, hiçbir tartışma olmazdı. Bu bakımdan tıp tarihindeki bu örnek, tam bir ahlaki ikilem yaratmıştır."

ÖLÜMÜ GÖZE ALMIŞLARDI
İranlı Lale ve Ladan Bijani, ikisinden birinin ölme ya da sakat kalma riskini bilerek ameliyat olmayı tercih etmişlerdi. Alman doktorlar, 1996'da Bijaniler'in ayrılma isteğini, ölümcül olabileceği gerekçesiyle reddetmişti. Ancak Siyam ikizleri, kendilerini ayırmaya razı olacak doktor arayışlarını sürdürmüştü. Hukukçu ikiz kızkardeşler, aralarındaki farklılıkların, 7 yıl önce ayrılma düşüncesini doğurduğunu belirtmişlerdi. Bijaniler, ayrıca baş ağrılarından şikayet ediyorlardı. Ladan Bijeni, ameliyattan önce yaptığı bir açıklamada, ''Ameliyat olacağımız için çok mutlu ve heyecanlıyız. Birazcık da gerginiz, ama mutluluğumuz üzüntümüze ağır basıyor. Bunun için çok uzun süre bekledik'' demişti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce