|

İlahiyatlara kontenjan önerisi

Diyanet, terör örgütleriyle sahada mücadelede edecek kalifiye din görevlisi ihtiyacını karşılamak için ilahiyat fakültelerinde kontenjanların artırılması önerisinde bulundu.

Yasemin Asan
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:44 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Türkiye’de Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele” konulu projeyle, FETÖ ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin gerçek yüzünü sahada anlatıyor. Proje kapsamında 40 ilde 49 ekiple vatandaş bilgilendirildi. Söz konusu ekiplerde Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, üyeleri ve uzmanları, genel müdürler, daire başkanları ve başkanlık uzmanları dahil 117 yetişmiş kişi görev aldı. Bu kapsamda, 11 bin 200 din görevlisi hizmet içi eğitime tabi tutuldu.

SAHADA ÇALIŞIYORLAR

Söz konusu örgütlerle sahada mücadelede yaşanabilecek kalifiye eleman ihtiyacını dikkate alan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yönde stratejik öneride bulundu. Diyanet’in strateji programında ilahiyat fakültesi mezunu istihdamını daha da artırılması yer alırken söz konusu fakültelerin kontenjanlarının da bu ihtiyaç dikkate alınarak belirlenmesi istendi. Ayrıca fakültelerin program geliştirme çalışmalarında din hizmeti alanının ihtiyaçları önceliklerı arasına alınması vurgulandı.

#Diyanet İşleri Başkanlığı
#FETÖ
5 yıl önce