|

İlçelerde MHP’ye 4’e kadar jest

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP arasında mahalli seçimlere ilişkin büyükşehirlerden sonra ilçeler de netleşiyor. İttifak yapılan illerde MHP'ye 1 ile 4 arasında ilçe belediye başkan adaylığının verilmesi bekleniyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:38 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti ile MHP arasında 31 Mart'a ilişkin çalışmalar bitme aşamasına geldi. AK Partili Mehmet Özhaseki ve MHP'li Sadir Durmaz'ın yürüttüğü çalışmada sona gelindi. Heyet, bu haftaki çalışmasında ilçeleri ele aldı. 922 ilçe tek tek görüşülürken, özellikle 30 büyükşehirdeki 519 ilçe belediyesi mercek altındaydı.

Bu kapsamda illerden sonra ilçelerde de karşılıklı jest yapılacak yerler büyük oranda belli oldu. İki partinin de mevcut belediyelerini koruma konusunda mutabık kalındı. İttifak yapılan yerlerde MHP’ye 1 ile 4 arasında ilçe belediye başkan adaylığı verilmesi bekleniyor. İlin büyüklüğüne göre sayı 6’ya kadar çıkabilir. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında, Trabzon, Samsun, Mersin, Manisa, İzmir, Hatay, Çankırı, Aydın, Antalya gibi büyükşehirlerde MHP'ye bu doğrultuda ilçe belediye başkan adaylığı verileceği belirtiliyor.

#AK Parti
#MHP
#İttifak
#İlçe
5 yıl önce