|

İletişim Başkanı Altun'dan Avrupa'da artan ırkçı saldırılara tepki: Körükledikleri bu nefret ateşini İslam'ın barış mesajıyla söndürelim

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yayınlanan videoyla Avrupa'da artan ırkçılığa tepki gösterdi. Altun paylaşımında, "Körükledikleri bu nefret ateşini İslam’ın barış mesajıyla söndürelim." ifadelerini kullandı.

00:27 - 18/04/2021 Pazar
Güncelleme: 00:34 - 18/04/2021 Pazar
Diğer
İletişim Başkanı Fahrettin Altun
İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Avrupa'da, İslam ve Müslümanları hedef alan ırkçı saldırılarda artış görüldü. Son olarak Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders, "Ramazan'ı durdurun" çağrısında bulundu.

"Körükledikleri bu nefret ateşini İslam’ın barış mesajıyla söndürelim"

Tüm bu gelişmeler üzerine Twitter hesabından İngilizce açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şunları ifade etti:

  • "Avrupalı ırkçılar 'özgürlük' ve 'demokrasi' gibi kavramların arkasına saklanarak Müslümanlara karşı şiddeti kışkırtıyor. Onlardan öncekiler de mutedillik göstermedi. Onlar da göstermiyor. Körükledikleri bu nefret ateşini İslam'ın barış mesajıyla söndürelim. Hayırlı Ramazanlar!"



#Fahrettin Altun
#İletişim Başkanı
#tepki
#ırkçılık
#Avrupa
3 yıl önce