|

İlk kurşun Dink'e atıldı

Hrant Dink soruşturmasında 2 şüpheli tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şüphelilerden Abdullah Dinç mahkeme tarafından tutuklandı. Dinç ve diğer şüpheli Yavuz Bozca'nın Ogün Samast ve Dink'i izleyen İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube'de görevli oldukları öğrenildi. Savcılık sevk yazısında 15 Temmuz darbe girişimine gelinen bu süreçte Dink cinayetinin örgüt tarafından atılan 'ilk kurşun' olduğuna dikkat çekti.



Yazıda, FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının düzenini ortadan kaldırıp, CIA gibi yabancı devlet istihbaratı kontrolünde bulunan 'meczup Silahlı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'in kontrolünde sapkın dini inançları referans alınarak başka bir düzen getirmeyi amaçladığına dikkat çekti.



Şüphelilerden İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Astsubay Yavuz Karakaya ile cinayet sonrasında olay yerindeki Jandarma görevlilerini sevk ve idare eden İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü Tim Komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin nerede yakalandığı da ortaya çıktı. Demirkale ve Karakaya'nın Ankara'da bulunan Jandarma Genel Komutanlığı binası önünde silahlı çatışma sonucunda yakalandıkları belirlendi. İki isim de Ankara'daki darbe soruşturması kapsamında tutuklanan isimler arasında yer aldı.



#Hrant Dink
#Yavuz Bozca
#Ogün Samast
8 yıl önce