|

İlk paket tamam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hafta içinde toplanan MKYK ve MYK’da yeni yargı paketi ile ilgili düzenlemeler ele alındı.

Fazlı Şahan
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Meclis’in açılmasının ardından gündeme getirilmesi beklenen paket ile ilgili muhalefettin de görüşü alınacak. İki temel perspektif, dokuz amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet üzerine kurulan Yargı Reformu Stratejisi’nin 4 ya da 5 paket halinde Meclis’e gelmesi planlanıyor.

AF, İDAM, NAFAKA YOK

İlk pakette hak ve özgürlükleri içeren düzenlemeler bulunurken; geniş mutabakat aranacak konular arasında yer alan af, idam cezasının kaldırılması ve nafaka yer almayacak. Taslakta Çocuk İzleme Merkezleri’nin bütün mahkemelerde oluşturulması planlanıyor.

MHP’YE SUNULDU

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan yargı paketini görüşmek üzere MHP grubunu ziyaret etti. AK Parti, yargı paketi taslak metnini istişare için MHP’ye sundu. Mehmet Muş, “HDP dışında diğer partilerle de görüşeceğiz” dedi. Taslak metine göre 15 yılını doldurmuş avukatlara yeşil pasaport verilecek. Avukatlık sınavı geliyor ve arabuluculuk genişletiliyor. Seri yargılama getirilecek ve yargılama süresi kısaltılacak. 38 maddeden oluşan taslak metinde ceza infaz indirimi bu pakette yer almıyor. O ayrı bir paket olarak gelecek.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#MHP
#Yargı
#Reform
5 yıl önce