|

'İlkeli haberciliğe ihtiyaç artıyor'

Yeni Şafak
00:00 - 16/04/2003 Çarşamba
Güncelleme: 16:58 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Devlet Bakanı Beşir Atalay, ilkeli, doğru, tarafsız, insanı gözeten, dürüst haberciliğe ihtiyacın gün geçtikçe daha fazla arttığını vurguladı. Atalay, Anadolu Ajansı'nın evsahipliğinde Çırağan Sarayı'nda düzenlenen ''Dünya Haber Ajansları Zirvesi''nin açılışında yaptığı konuşmada, "Bugün artık habere güven, haber ajansının ismi ile doğru orantılı şekle geldi. İletişim araçlarının kendinden ziyade haberi veren haber ajansının ismi ve logosu, habere güveni teyit açısından çok önemli hale gelmiştir" dedi. Devlet Bakanı Atalay, toplantıda Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Hahambaşısı İshak Haleva ve Diyanet İşleri Başkan Vekili Rıdvan Çakır'ın da bulunmasının barışa vurguya artıracağını ifade etti.

Ajans müdürleri de söz aldı

Toplantıda Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, AA Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Bilgiç, Avrupa Haber Ajansları Birliği Başkanı Uffe Riis Sorensen, Asya Pasifik Haber Ajansları Birliği Başkanı Vitaly Ignatenko, Balkan Haber Ajansları Birliği Başkanı Dusan Dakovic de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından "Haber Ajanslarının Sürekli Barıştaki Rolü'' konulu oturum gerçekleştirildi. Oturumda ajansların savaştaki rölü tartışıldı.

AA-Itar-Tass ve Azer-Taç işbirliği
Dünya Haber Ajansları Zirvesi çerçevesinde Anadolu Ajansı ile Itar-Tass ve Azer-Taç haber ajansları arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Tüzenlenen törende, anlaşmaları, AA adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi, Itar-Tass Haber Ajansı Genel Müdürü ve OANA Başkanı Vitaly Ignatenko ve Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (Azer-Taç) Genel Müdürü Aslan Aslanov imzaladı. Anlaşma, karşılıklı haber alışverişi, personel eğitimi ve teknik işbirliğini öngörüyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce