|

İmam babanın ikiz acısı

Şehidin ailesi ikinci kez evlat acısı yaşadı. Amasya’nın Suluova ilçesinde imamlık yapan baba Recep Bilgili, biri şehit olan diğeri de trafik kazasında hayatını kaybeden ikizlerinin 1,5 yıl arayla cenaze namazlarını kıldırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:18 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​İmam babanın ikiz acısı
​İmam babanın ikiz acısı

Amasya’nın Suluova ilçesinde imam baba Recep Bilgili 1,5 yıl arayla çifte evlat acısı yaşadı. 1,5 yıl önce Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ikiz oğullarından Mustafa Bilgili (21) şehit olan baba, yeniden evlat acısıyla sarsıldı. Samsun’un Kavak ilçesinde 2 gün önce yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin altında kalan şehidin ikizi Ramazan Bilgili hayatını kaybetti.

ACI HABERİ HACDA ALDI

Acı habedi hac vazifesini getirmek için gittiği kutsal topraklarda alan baba Recep Bilgili ile anne Nilgün yurda döndü. Bilgili’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından teslim alınarak Yenidoğan Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Burada güçlükle ayakta durmaya çalışan anne-babayı yakınları teskin etmeye çalıştı. Helallik alınmasının ardından, Ramazan Bilgili’nin cenazesi Yenidoğan Camii’ne götürüldü.


14 AY ÖNCE BABA OLDU

Geçen yıl şehit oğlunun cenaze namazını kıldıran imam baba Recep Bilgili, aynı vazifeyi kazada kaybettiği oğlu için de yerine getirdi. Kılınan namazın ardından, evli ve bir çocuk babası Ramazan Bilgili’nin cenazesi Belediye Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ramazan Bilgili’nin 14 ay önce baba olduğu ve çocuğuna şehit olan ikiz kardeşi Mustafa’nın ismini verdiği öğrenildi. Cenazeye, ailenin yakınları, Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Müftü Hüseyin Okuş ve vatandaşlar katıldı.

#Ramazan Bilgili
#Recep Bilgili
#PKK
7 yıl önce