|

IMF: Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor

IMF Dış İlilşkiler Direktörü Atkinson, Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, eylüldeki toplantılara kadar anlaşma olabileceğinin de sinyalini verdi

00:00 - 17/07/2009 Cuma
Güncelleme: 03:36 - 17/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
IMF: Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor
IMF: Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor

Uluslarası Para Fonu (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, olası bir program üzerinde Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Atkinson, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta, Eylül sonunda İstanbul'da yapılacak IMF-Dünya Bankası Güz Toplantılarına kadar IMF ile anlaşmaya varılması dileğini dile getirdiğine işaret etti. Atkinson, son bütçe verilerinin kaygı topladığının ifade edilmesi üzerine, bunların "zor rakamlar' olduğunu söyledi. Caroline Atkinson, Türkiye ile olası bir programa ilişkin detaylara girmedi.

MOODY'S YİNE İÇ KARARTTI

Aralık ayında "IMF ile anlaşma yapılmazsa Türkiye resesyona girer" açıklamasında bulunan derecelendirme kuruluşu Moody's bu kez de enflasyondan vurdu. Moody's'e göre enflasyon, yüzde 7,5 hedefinin altında kalmaya devam edecek. Ayrıca Merkez Bankası, enflasyonun hedefin altında gerçekleşmesinin maliyetini artırmamak için para politikasını gevşetecek. Moody's'in analizine göre Merkez Bankası, mevcut enflasyonist baskının olmadığı bir ortamda, enflasyonun hedefin altında gerçekleşmesinin maliyetini artırmamak için faiz oranlarını indirmeye devam edecek.


15 yıl önce