|

IMF ülkelerin vergi toplamasına yardımcı olacak!

IMF, üye ülkelere vergi politikaları ve yönetimi alanında teknik destekte bulunmak üzere yeni bir güncel vakıf fonu kurdu

Washington
00:00 - 19/12/2010 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 19/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
IMF  ülkelerin  vergi toplamasına yardımcı olacak!
IMF ülkelerin vergi toplamasına yardımcı olacak!

IMF üyelerine Vergi Politikaları ve Yönetimi alanında teknik destekte bulunmak üzere yeni bir güncel vakıf fonu kurdu. IMF'den yapılan açıklamaya göre çok kaynaklı vakıf fonu 2011 Mayıs ayında çalışmaya başlayacak ve 15 ila 20 düşük ve düşük-orta gelirli ülkede vergi sisteminin güçlendirilmesi için beş yıllık teknik yardım finansmanı sağlayacak. Ülkeler IMF'nin vergi politikalarıyla yönetim alanındaki uzmanlığından da yararlanabilecek. Fon'a öncelikle Almanya ve İsviçre katkıda bulunacak.

VERGİ POLİTİKALARINI YÖNETECEK

Kuruluşa diğer bağışçıların yanı sıra Avrupa Komisyonu ve Norveç de finansmana katkı sağlayacak. IMF Başkan Yardımcısı Murilo Portugal fonun kuruluşuna ilişkin açıklamasında, “Düşük ve düşük-orta gelirli ülkeler zaman içinde kalkınma gereksinimlerini finanse etmek için yardıma bağımlılıklarını azaltacak ve mali olanaklar yaratacaklarsa sağlam vergi yönetimi esastır. Bu ülkelerin çoğunda gölge ekonominin gayrı safi milli hasılaların üçte biri dolayında olduğu tahmin ediliyor ve bu nedenle güçlü vergi sistemleri vergiye katılımı genişletmek ve kaçağı azaltmada temel oluşturuyor. Ülkelerden vergi politika ve yönetimlerinde teknik yardımı artırmaya yönelik açık talep var ve vakıf fonu artan talebi karşılamaya yardımcı olmak üzere tasarlandı” dedi.


13 yıl önce