|

İnancın zaferi

Otizm teşhisi konulan oğlu Şafak’a 14 yıldır hayatını adayan Pervin Sabur, oğlunun yüzmede elde ettiği derecelerin yanısıra müzikte de yetenekli olması nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor. Anne Sabur çok zorlu bir süreç olduğunu ama otizmi yeneceğine inandığını belirterek, "Dünyaya tekrar gelsem yine Şafak’ın annesi olarak gelirim" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 11/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:45 - 10/05/2015 Pazar
AA

Anneler Günü otizmli bir evladı olan Pervin Sabur (42) için daha farklı bir anlam taşıyor. Otizmli oğlu Şafak için 14 yıldır elinden geleni yapan Pervin Sabur, evladının sporda ve müzikte gösterdiği başarıları büyük bir mutlulukla izliyor. Anne Sabur, oğlu Şafak Kurtman'a 1,5 yaşındayken otizm teşhisi konulduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Çok zorlu bir süreçti. Oğlum hiç konuşmuyordu. 4,5 yaşına kadar 'anne' demesini bekledim. Bir şeyler istese de ona alsam diye hayaller kurardım. Oğlum çok zordu. Zorlu bir süreçti ve inanmıştım, 'Otizmi yeneceğim' demiştim.”


12 YAŞINDA ŞAMPİYON OLDU

Şafak'ın suyla oynamaya başlamasının dikkatini çektiğini dile getiren anne Pervin Sabur, “Evde musluklar sürekli açılıyor ve kapatılması unutuluyordu. Bu nedenle evi defalarca su basmıştır. Bunun çaresi için de farklı bir yöntem geliştirmem gerekiyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda 4,5 yaşında oğlumu yüzme havuzuna götürdüm. Bu sırada Şafak'ta davranış problemleri ve attığı çağlıklar azaldı. 12 yaşında Türkiye yüzme şampiyonasında ilk altın madalyasını elde etti” dedi.


YÜZMEDE 20 MADALYASI VAR

Şafak'ın kurbağalama stili ile katıldığı yarışmalardan ikisi altın, biri de gümüş olmak üzere 20 madalyasının bulunduğunu ifade eden anne Sabur, “Türkiye Yüzme Federasyonu'nun açık yaş grubuna yönelik gerçekleştirdiği yarışmalar nedeniyle Türkiye Şampiyonası'na bu yıl gidemedik. İkincilik elde ettik” ifadesini kullandı.


MÜZİKTE DE BAŞARILI

Oğlunun Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nda koro ve solo sahne aldığını anlatan Sabur, “Bu herhalde bir mucize. Çok mutluyum, anneyim ve böyle bir evlada sahip olduğum için de gururluyum. Önceleri otizmli çocuk annesiydim, şimdi ise şampiyon annesiyim. Beni hiç üzmüyor. Dünyaya tekrar gelsem yine Şafak'ın annesi olarak gelirim” diye konuştu.




#Pervin Sabur
#Şafak
#otizm
9 yıl önce