|

İndirim marketleri krizi fırsata çevirdi

İndirim marketleri piyasalardaki durgunluğu avantajlı fiyatları sayesinde büyüme fırsatına çevirdi. 2008'in ilk çeyreğinde BİM yüzde 49 büyürken, rakibi A101 ve tekstil versiyonu Semt Tekstil Marketleri ile Tedi hızla mağaza sayısını artırıyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 27/05/2008 Salı
Güncelleme: 23:21 - 26/05/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
İndirim marketleri krizi fırsata çevirdi
İndirim marketleri krizi fırsata çevirdi

'Her kriz bir fırsattır' ilkesi indirim marketleri için gerçek oluyor. Piyasalardaki durgunluğa rağmen indirim marketleri cirolarını ve mağaza sayılarını hızla artırıyorlar. İndirim konseptinin öncüsü BİM, 2008'in ilk çeyreğinde 967 milyon YTL net satış yaparak geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 49 artırırken, BİM'in tekstil sektöründeki uygulaması olarak da tanımlanabilecek Semt Tekstil Marketleri, 8 ayda 18. mağazasını açtı.

KRİZ FIRSAT OLARAK GÖRÜLÜYOR

Tohum Holding yatırımı olan ve ilk mağazasını Eylül 2007'de açan Semt Tekstil Marketleri, 2008 Eylül ayına kadar 30. mağazaya ulaşmayı hedefliyor. 2010'da 100 mağazalık bir zincir olmayı planladıklarını belirten Semt Tekstil Marketleri Genel Müdürü Yılmaz Yaman, "Piyasalardaki krizi biraz da fırsat olarak görüyoruz. İyi zamanda herkes iş yapıyor. Durgunluk zamanında bile mağazalarımız iş yapıyor ve yenileri açılıyorsa bu önemli. Çünkü tüketici daha uygun fiyatlı ancak kaliteli ürün arıyor" dedi.

SEZONUNDA UCUZA GİYİM

Yılmaz Yaman, Semt'de 4 kişilik bir ailenin sezonunda 200 YTL'ye giyinebileceğini söyledi. "Kötü ürünü pahalıya verseydik kısa sürede mağaza sayımızı artıracak gelişme olmazdı" diyen Yaman, kaliteli ürünleri ucuza sunmanın tüketiciyi başlangıçta şaşırttığını belirterek şöyle devam etti: "Kaliteli, ancak markasız ürünler satıyoruz. Markaların üretildiği fabrikalarda üretiliyor. Bir malı rafa koyduğumuzda en doğru fiyatla fiyatlıyoruz. Tüketiciyi sezon sonu ve başı gibi aldatmacalardan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Her açılışta, 'Bunlar açılış fiyatlarınız mı?' diye soruyor müşteri.”

MALİYETTEN ARINMIŞ FİYAT

Semt Marketleri Müdürü Yılmaz Yaman, ucuzluklarının sırrını da şöyle açıkladı: “Kredi kartı var, ancak 50 YTL üzerine 4 taksit yapabiliyoruz. 12 taksit yapmıyoruz, çünkü bu maliyet demek. Biz, fiyatı bütün maliyetlerden arındırarak tüketicinin sadece aldığı ürünün fiyatını ödemesini istiyoruz. Mağazalarımıza çok lüks dekorasyonu da bunun için yapmıyoruz ."



Her semte bir mağaza

Müşterinin kaliteli ve ucuz ürünlere yönelmesini bir fırsat olarak gördüklerini belirten Semt Tekstil Marketleri Genel Müdürü Yılmaz Yaman, İstanbul'daki her semte mağaza açtıktan sonra çevre illere yöneleceklerini vurguladı.

16 yıl önce