|

İngiliz reklamcı Zapmedya'yı alıyor

İngiliz reklam ve pazarlama şirketi International Marketing and Sales Group, interaktif reklam pazarlama şirketi Zapmedya'yı 13 milyon dolara satın alıyor. 2000 yılında kurulan Zapmedya, Türkiye'de internet reklamcılığı konusunda pazar lideri konumunda.

00:00 - 18/09/2007 Salı
Güncelleme: 12:55 - 18/09/2007 Salı
Yeni Şafak
İngiliz reklamcı Zapmedya'yı alıyor
İngiliz reklamcı Zapmedya'yı alıyor

Yabancıların Türkiye'ye ilgisi ve şirket satın almaları, reklam ve pazarlama sektöründe de etkisini gösteriyor. Gazeteport'un haberine göre, İngiliz reklam ve pazarlama şirketi International Marketing & Sales Group (IMSG) Türkiye'de interaktif reklam pazarlamasını gerçekleştiren Zapmedya'yı 13 milyon dolara satın alıyor. 2000 yılında Bülent Boytorun tarafından kurulan Zapmedya, 2006 yıl sonu itibarıyla 12 milyon dolarlık ciroya sahip bulunurken, internet reklamcılığı alanında pazar liderliği konumunda bulunuyor.


IMSG'nin bu satın alma ile hızlı büyüyen Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedeflediğini belirten IMSG Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Thain, "Zapmedya'nın satın alınmasıyla gelişmekte olan piyasalardaki büyüme hedeflerimizin gerçekleştirilmesi konusunda büyük bir adım attık. Zapmedya'nın Türkiye'deki başarısı ve deneyimini IMSG bünyesine katmaktan son derece memnunuz" dedi.


Zapmedya'nın Başkanı Bülent Boytorun da, "IMSG'nin bir parçası olmaktan son derece kıvançlıyız. Bu yeni satın alma şirketimizin Türkiye pazarındaki gücünü artırmakla kalmayacak, gelecek yıllarda yeni piyasalarda güçlü ve cazip imkanlar yaratmaya aday bir gelişme niteliğini taşıyacak" dedi.


İKİ AŞAMALI SATIN ALMA

IMSG'nin Zapmedya'yı iki aşamada satın alması söz konusu olacak. İlk aşamada Zapmedya'nın yüzde 70 oranındaki hissesinin 2007 yıl sonu itibarıyla değerinin 6.5 katı düzeyinde gerçekleşmesi planlanırken, ödemenin yarısı peşin olarak yıl sonunda yapılacak. Kalan miktarın yüzde 15'lik bölümü nakten ödenirken, yüzde 35'lik bölümü karşılığında IMSG hisse senetleri verilecek. Zapmedya'nın kalan yüzde 30'luk hissesinin ise 2010 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyor.


GELİŞEN ÜLKELERDE GÜÇLÜ

Zapmedya'yı satın almak üzere anlaşma imzalayan IMSG 1996 yılında halen şirketin başkanlığını yürüten Gregory Thain tarafından kuruldu. İngiltere yanında gelişmekte olan piyasalara önem veren IMSG'nin bu ülkelerde 21 ofisi bulunuyor. IMSG'nin ofisinin bulunduğu kentler arasında Moskova, Almatı, Astana, Duşanbe, Yeni Delhi, Kalküta, Bangalor, Haydarabad ve Budapeşte yer alıyor.

17 yıl önce