|

İngilizler 3 yılda bulamadı

Silivri’deki operasyonda yakalanan ‘Cihatçı John’un yardımcısı Aine Leslie Junior Davis’in, ‘’Muhammed el S.’’ adına düzenlenmiş sahte pasaportla Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Davis’i İnterpol ve İngiliz polisinin 3 yıldır aradığı, yakalanması için İngiltere’de birçok adrese baskın düzenlediği öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:47 - 18/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 Kasım'da Silivri'deki operasyonda yakalanan ve IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan 6 şüpheliyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. IŞİD'in “Suriye'deki yabancı mahkumlarının” sorumlusu olduğu iddia edilen Aine Leslie Junior Davis'in, Suriye'den ''Muhammed el S.'' adına düzenlenmiş sahte pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.



HER YERDE ARANIYORMUŞ


Davis'in emniyette verdiği ifadede, 2012'den bu yana Suriye'de olduğunu, “Cihatçı John” lakaplı Muhammed Emvazi'yle bir kez görüştüğünü ve yardımcısı olmadığını iddia ettiği bildirildi. Bu arada, Davis'in, İnterpol ve İngiliz güvenlik güçleri tarafından arandığı ortaya çıktı. İngiliz polisinin Davis'e ulaşabilmek için son 3 yıldır İngiltere'de birçok adrese baskın düzenlediği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, dün tutuklanan 6 şüphelinin Türkiye'de herhangi bir sansasyonel eylem hazırlığında olduklarına dair bir bulguya rastlanmadığını kaydetti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 12 Kasım'da Silivri'de lüks bir villaya düzenlediği operasyonda, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alınmış, bazı örgütsel dokümanlar ve dijital belgeler ele geçirilmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.







SAKARYA'DA 5 GÖZALTI


Sakarya ve İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik Sakarya ve İstanbul'da çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyon kapsamında 1'i İstanbul'da olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.



Bağdadi gönderdi


Terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin bizzat talimatıyla 2 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapan Davis'in de içerisinde olduğu 6 terörist MİT tarafından takibe alındı. Teröristlerin İstanbul'a geldiği bilgisi üzerine İstanbul ekipler, 12 Kasım'da Silivri'de şafak operasyonu yapıp teröristleri gözaltına almıştı. Davis'in üzerinden ele geçirilen cihazlar sayesinde 'Cihatçı John'un yerinin tespit edildiği, hava harekatı ile öldürülüğü ileri sürüldü.



#İstanbul Terörle Mücadele
#Cihatçı John
#Aine Leslie Junior Davis
8 yıl önce